Vesti > Politika

Da li je ovo POBEDA SRBIJE u UN? Konačno se čula ISTINA O SITUACIJI na KiM, a to je NAJBITNIJE

Miškeljin kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici SB UN najbolji mogući način izložio pravu istinu

Izvor: K1info

Autor: Katarina Milanović

13/02/2024 > 11:10

podeli vest:

Da li je ovo POBEDA SRBIJE u UN? Konačno se čula ISTINA O SITUACIJI na KiM, a to je NAJBITNIJE
Foto: Tanjug printscreen


Marko MIškeljin iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da je najbitnija stvar koju je Srbija na sednici Saveta bezbednosti UN uspela da postigne je da se konačno čuje istina o situaciji na Kosovu i Metohiji.

- Sama činjenica da je naša istina uspela da se probije makar na kratak period u svetske medije, da su praktično istok i zapad osudili ono što Priština radi jeste svakako jedna velika diplomatska pobeda Srbije na samom terenu UN - ocenio je on za Tanjug.

Miškeljin kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici SB UN najbolji mogući način izložio pravu istinu, da se nad srpskim narodom na KiM po međunarodnim aktima sprovodi tihi genocid.

Komentarišući opštenarodni protesni skup Srba Srba sa KiM koji će se održati danas u 12 časova u Kosovskoj Mitrovici, kojim žele da skrenu pažnju čitavom svetu i međunarodnoj zajednici na svoj obespravljen položaj, posebno zbog odluke Prištine i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija o ukidanju dinara, kojom im se ugrožava ostanak i opstanak na njihovim ognjištima, Miškeljin je rekao da je Srbima u interesu da to prođe mirnom imajući u vidu sve provokacije koje je albanska strana izvodila tokom prethodnih protesta i pokušaja da se na jedan gandijevski način izbore za ljudska prava u Evropi.

Prema njegovim rečima, obraćanje Kurtija na srpskom jeziku na Fejsbuku je još jedan novi pokušaj medijskog spina, u momentu kada se nalazi pod velikim pritiskom njegovih partnera i saveznika da odloži sprovođenje odluke o zabrani dinara.

- Veoma je teško tumačiti šta se nalazi u glavi čoveka koji vuče neracinalne poteze. u ovim momentima on se nalazi pod velikim pritiskom njegovih partnera i saveznika da mora popustiti. Taj pokušaj obraćanja na sprksom jeziku je pokušaj da se on predstavi, prvenstveno zapadu, kao premijer svih građana te neke države, i eto on se njima obraća čak i na njihovom jeziku koliko je tolerantan - naveo je Miškeljin.

 

Ostavite komentar