Vesti > Politika

Vučić tvrdi: Slanje HRVATSKE VOJSKE na granicu sa Srbijom NE PREDSTAVLJA nikakvu OPASNOST za našu zemlju

Hrvatska ima pravo da se naoružava, dodao je, i ima jednu od najjačih vojski u regionu

Izvor: K1info/Tanjug

18/01/2024 > 21:00

podeli vest:

Vučić tvrdi: Slanje HRVATSKE VOJSKE na granicu sa Srbijom NE PREDSTAVLJA nikakvu OPASNOST za našu zemlju
Foto: Printscreen TV Pink


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da to što Hrvatska hoće da pošalje borbena vozila na granicu sa Srbijom, ne predstavlja nikakvu posebnu opasnost za Srbiju.

- Da budemo fer, ne šalje Hrvatska na granicu sa Srbijom, jer tako bi isto mogli da kažete da šalju i prema Mađarskoj. Šalju ih u Beli Manastir, gradić jednako udaljen od granice sa Srbijom koliko od granice sa Mađarskom - rekao je predsednik posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

On je dodao da je Mađarska NATO zemlja i i da je za pretpostaviti da Hrvatskoj ne pada na pamet da ulazi u sukob sa NATO zemljama.

- Ili da napadaju vojno neutralnu Austriju. Ja ne vidim tu nikakvu posebnu opasnost za nas. Iz mnogo razloga ne želim ni o kome ni jednu lošu reč da kažem. Ne mislim da tu ima ozbiljne opasnosti za Srbiju - rekao je on.

Hrvatska ima pravo da se naoružava, dodao je, i ima jednu od najjačih vojski u regionu.

Foto: Shutterstock

 

- Bili su trostruko jači od nas pre nekih 10, 12 godina, ali smo ulaganjem u našu vojsku tu situaciju promenili - rekao je on.

Komentarišući izveštaj "Global fajer pauer" portala u kom se navodi da je najjača vojska SAD, a Srbija napravila skok na 56. mesto, predsednik je rekao da ima još mnogo stvari koje Srbija ima, a oni ne znaju.

- Ne moramo da se hvalimo svim što imamo, važno je da našu vojsku jačamo. Jer bez jake vojske u savremenom svetu vi ste niko i ništa. Posebno se radujem ulaganju u našu domaću industriju, treba nam više znanja, moraćemo da plaćamo više naše inženjere, a onda ćemo ulagati u dronove. Nadam se da ćemo moći da krenemo u serijsku proizvodnju do kraja godine - rekao je on. 
 

Ostavite komentar