Vesti > Politika

Bistron: Naoružavanje tzv. Kosova od strane SAD-a je novi nivo ZAOŠTRAVANJA situacije u tom KRIZNOM REGIONU

Pitam se, iskreno, zašto Amerikanci isporučuju tako teško naoružanje nekoj tvorevini kakvo je Kosovo, kazao je Petr Bistron

Izvor: K1info/Tanjug

12/01/2024 > 17:05

podeli vest:

Bistron: Naoružavanje tzv. Kosova od strane SAD-a je novi nivo ZAOŠTRAVANJA situacije u tom KRIZNOM REGIONU
Foto: Tanjug/AP


Odluka Sjedinjenih Američkih Država da Kosovu proda protivtenkovske rakete "Džavelin" predstavlja novi nivo zaoštravanja situacije, ocenio je danas predsednik Spoljnopolitičkog odbora poslaničke grupe Alternativa za Nemačku (AfD) u Bundestagu Petr Bistron, ističući da je Ukrajina najbolji primer kako zapravo funkcioniše "oružje za mir".

- Pitam se, iskreno, zašto Amerikanci isporučuju tako teško naoružanje nekoj tvorevini kakvo je Kosovo. To je krizni region. Tvorevina stvorena uz kršenje međunarodnog prava i integriteta tadašnje Jugoslavije. Smatram da je to dalji korak ka eskalaciji - rekao je Bistron za Kosovo onlajn.

Foto: PrintScreen/Kosovo Online

 

Na konstataciju da Zapad tvrdi da ruski predsednik Vladimir Putin želi da destabilizuje Zapadni Balkan, Bistron je ironično primetio da je Putin "tako zao i da destabilizuje Balkan tako što je nagovorio Amerikance da isporuče oružje".

Dodao je i da je to što Nemačka ćuti pred naoružavanjem Prištine odraz nepoštovanja međunarodnih sporazuma.

Policija tzv. Kosova je već sada paravojna formacija 

- Već sada je policija takozvanog Kosova opremljena tako da se šetaju s dugim cevima. To je već sada paravojna formacija. Ono što je obećano sporazumima, da su to samo snage za očuvanje bezbednosti i policija, ne poštuje se, već se ide korak dalje u naoružavanju - rekao je Bistron.

Prema njegovim rečima, nemačka javnost, nažalost, nije upoznata sa položajem Srba na KiM, jer glavni mediji jednostrano izveštavaju i u fokus ne stavljaju taj problem.

- To je slično kao sa istočnim regionima Ukrajine. Dugo godina se nije pisalo o maltretiranju tamošnje ruske manjine, pa čak ni da je ukrajinska vojska pucala na njih i da je bilo hiljade mrtvih. Sve to je bilo bez medijske pažnje. Isto se dešava i sa kosovskim Srbima. Mediji prećutkuju da postoji konflikt i zato nemačka javnost ne zna kako Srbi žive na Kosovu. Slično je sada i sa protestima u Nemačkoj, čije razmere vlast želi da prećuti - zaključio je Bistron.

 

Ostavite komentar