Vesti > Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ MEĐU 30 VODEĆIH SVETSKIH POLITIČARA!

Na forumu u Davosu učestvovaće i američki državni sekretar Entoni Blinken i američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan

Autor: K1info/Tanjug

09/01/2024 > 19:46

podeli vest:

PREDSEDNIK VUČIĆ MEĐU 30 VODEĆIH SVETSKIH POLITIČARA!
Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ/ bs


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svrstan je među tridesetak vodećih svetskih političara, koji učestvuju na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, a koji dolaze iz 120 država.

Na skupu će ove godine učestvovati više od 300 javnih ličnosti, uključujući više od 60 šefova država i vlada, a Vučić se nalazi na spisku, kako se navodi u saopštenju SEF, „najviših političkih lidera“.

Pored predsednika Srbije, na ovom spisku su premijer Narodne Republike Kine Li Kiang, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, predsednik Argentine Havijer Milej, premijer Republike Koreje Han Duk-su, španski premijer Pedro Sančez, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, premijer Grčke Kirijakos Micotakis, predsednik Poljske Andržej Duda, predsednik države Izrael Isak Hercog i drugi.

Sa druge strane, učešće premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija biće obeleženo sa zvezdicom * i fusnotom.

Na forumu u Davosu učestvovaće i američki državni sekretar Entoni Blinken  i američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, kao i predstavnici Senata i Predstavničkog doma.

Takođe, SEF-u će prisustvovati generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš, generalna direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgieva, generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Gebrejesus i drugi.

Tema ovogodišnjeg foruma, koji će se održati između 15. i 19. januara u švajcarskim Alpima, biće “Obnova poverenja“, a još jedna važna tema biće i rat u Ukrajini.

 

Ostavite komentar