Vesti > Politika

Milivojević: Zapad je ZAINTERESOVAN za ovaj REGION, poseta Stoltenberga je DOBRA za Srbiju

Milivojević je rekao da, kada je reč o vojnom delu, Stoltenberg je ovom posetom razrešio mnoge stvari i otklonio brojne špekulacije

Izvor: K1info/Tanjug

25/11/2023 > 15:26

podeli vest:

Milivojević: Zapad je ZAINTERESOVAN za ovaj REGION, poseta Stoltenberga je DOBRA za Srbiju
Foto: printscreen tanjug


Glavna politička poruka koju je u Srbiju doneo generalni seketar NATO-a Jens Soltenberg jeste da je Zapad zainteresovan za ovaj region i da on za njih ima neku vrstu prioriteta, izjavio je danas karijerni diplomata Zoran Milivojević.

On je, u izjavi za Tanjug, rekao da, pošto je NATO "jedan od ključnih integrativnih faktora misli i dela" kolektivnog Zapada, prirodno je da i njegov generalni sekretar dođe u Srbiju i pošalje nam tu poruku.

Milivojević je rekao da, kada je reč o vojnom delu, Stoltenberg je ovom posetom razrešio mnoge stvari i otklonio brojne špekulacije.

- To je svojim rečima i jutros potvrdio komandant KFOR-a, rekavši da su oni tu u skladu sa mandatom Ujedinjenih nacija i da brinu za bezbednost, slobodu kretanja i slično. To je prva stvar, a druga je da će oni to da garantuju i da jačaju elemente bezbednosti - istakao je Milivojević.

Kao veoma važno, a tiče se političke i vojne sfere, naveo je stav NATO-a o vojnoj neutralnost Srbije.

- Stoltenberg je rekao da njima ne smeta vojna neutralnost Srbije i da oni nemaju ništa protiv toga, ali da su zainteresovani za saradnju - istakao je Milivojević.

Ocenio je da je i to jedan od dobrih rezultata posete generalnog sekretara NATO Srbiji i da će se saradnja sa NATO nastaviti, možda i kroz održavanje zajedničkih vojnih vežbi, što je kao mogućnost najavljeno tokom Stoltenbergove posete Srbiji.
 

Ostavite komentar