Vesti > Politika

DVERI I ZAVETNICI formirali "Srpski državotvorni blok"

Pozvali su koaliciju "NADA" i druge parlamentarne i vanparlamentarne stranke koje sa njima dele iste vrednosti da im se pridruže

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2023 > 15:25

podeli vest:

DVERI I ZAVETNICI formirali "Srpski državotvorni blok"
Foto: ATA Images


Srpska stranka Zavetnici i Srpski pokret Dveri saopštili su danas da su formirali "Srpski državotvorni blok" i da je time formalizovana dosadašnja saradnja ovih stranaka.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski izjavila je na skupu u hotelu "Moskva" da je osnovna vizija bloka nacionalno okupljanje.

Ona je kao neke od osnovnih postulata na kojima počiva njihovo okupljanje navela odnos prema suverenitetu Srbije, prema EU, zaštitu srpskog naroda na Kosmetu, protivljenje francusko-nemačkom planu, podršku Srbima u Republici Srpskoj, zaštitu domaćeg preduzetništva i sela.

 

Đurđević Stamenkovski je pozvala koaliciju "NADA"- Novi DS S i POKS i druge parlamentarne i vanparlamentarne stranke koje sa njima dele iste vrednosti da im se pridruže i najavila da će od petka početi sa obilaskom gradova i opština, a da tek predstoje razgovori o predizbornom nastupu.

Foto: ATA Images

 

Ona je navela da Dveri i Zavetnici nisu razgovarali o zahtevu proevropske opozcije da se zakaže sednica Skupštine Srbije o situaciji na Kosovu i Metohiji i formiranju Anketnog odbra, jer taj deo opozicije, kako je rekla, nije želeo da razgovara o francusko-nemačkom predlogu.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da ovo okupljanje ne znači samo najveću snagu na desnom političkom spektru, već i kako je rekao, "novu eru u srpskoj politici".

Ostavite komentar