Vesti > Politika

Cvetković sa ambasadorom Vilanom: Izraelski investitori ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJE u Srbiju

Očekujem da će u narednom periodu više izraelskih investitora koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu, rekao je Cvetković

Izvor: K1info

04/10/2023 > 11:53

podeli vest:

Cvetković sa ambasadorom Vilanom: Izraelski investitori ZAINTERESOVANI ZA ULAGANJE u Srbiju
Foto: Ministarstvo privrede


Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Izraela u Beogradu Jahelom Vilanom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Ministar Cvetković je poručio da udruženim snagama i zajedničkim inicijativama, možemo dodatno ojačati privrednu saradnju Srbije i Izraela i dodao da očekuje da će u narednom periodu više izraelskih investitora koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu. 

- Ekonomska saradnja je ključ za razvoj bilateralnih odnosa i posebno mi je drago što u Srbiji posluje veliki broj izraelskih kompanija - rekao je ministar Cvetković, te dodao da je Izrael je jedan od značajnijih investitora.

Cvetković je rekao da je ukupna spoljnotrgovinska razmena između Srbije i Izraela za prvih osam meseci ove godine, iznosila 71,5 miliona evra.

- Važno je da vidimo da je obim trgovine, između naših država, veći nego što je bio - naglasio je on. 

Foto: Ministarstvo privrede

 

Ambasador Vilan je preneo ministru Cvetkoviću je velika zainteresovanost izraelskih investitora i da su zadovoljni poslovanjem u Srbiji. Značajan instrument daljeg unapređenja privredne saradnje i od velike pomoći poslovnoj zajednici je i ponovno uspostavljena direktna avio linija Beograd - Tel Aviv.

Ministar privrede Cvetković i ambasador Izraela Vilan su se saglasili da postoji prostor za dodatno unapređenje privredne saradnje.

Ostavite komentar