Vesti > Politika

Borelj RAZGOVARAO sa Vučićem i Kurtijem: OSUDIO napad na KiM i pozvao na uspostavljanje STABILNOSTI i MIRA

U saopštenju se još dodaje da EULEX kao drugi faktor bezbednosti prati situaciju na terenu

Izvor: K1info/Tanjug

24/09/2023 > 19:55

podeli vest:

Borelj RAZGOVARAO sa Vučićem i Kurtijem: OSUDIO napad na KiM i pozvao na uspostavljanje STABILNOSTI i MIRA
Foto: Tanjug/AP/


Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj pozvao je danas, posle incidenta u manastiru Banjska na KiM, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i razgovarao je sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem, sapštila je kancelarija za spoljne poslove EU (EEAS).

- Posle današnjih kukavičkih i gnusnih napada na pripadnike kosovske policije, Borelj je najoštrije osudio ''današnju agresiju'' - navodi se u saopštenju.

On je uputio i saučešće porodci, kolegama i voljenima policajca koji je izgubio život dok je vršio dužnost, i poželeo brz oporavak povređenom policajcu. 

Borelj je takođe pozvao i predsednika Srbije Vučića, navodi se u saopštenju.

Borelj je još jednom pozvao napadače da se predaju i da puste poklonike da bezbedno napuste Manastir Banjska, pozivajući i na uspostavljanje mira i stabilnosti.

U saopštenju se još dodaje da EULEX kao drugi faktor bezbednosti prati situaciju na terenu i ostaje spreman da podrži privremene prištinske institucije u obezbeđivanju stabilnosti i bezbednosti, u skladu sa svojim mandatom i u bliskoj saradnji sa Kforovom misijom NATO.
 

Ostavite komentar