Vesti > Politika

Završen protest DELA OPOZICIJE ispred RTS-a, odblokiran saobraćaj u centru Beograda

Ispred javnog servisa govorili su pesnik iz Čačka Jevđenije Julijan Dimitrijević, kao i fotograf Dragoljub Zamurović

Izvor: K1info/Tanjug

16/09/2023 > 20:37

podeli vest:

Završen protest DELA OPOZICIJE ispred RTS-a, odblokiran saobraćaj u centru Beograda
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, završen je večeras ispred zgrade RTS-a, a saobraćaj koji je bio blokiran u Takovskoj ulici je ponovo uspostavljen. 

Saobraćaj funkcioniše i u ostalim ulicama gde su prošetali učesnici protesta, Dečanskoj, Makedonskoj, Svetogorskoj, kao i kod Skupštine Srbije gde je protest i počeo.

Ispred javnog servisa govorili su pesnik iz Čačka Jevđenije Julijan Dimitrijević, kao i fotograf Dragoljub Zamurović, a pročitani su i zahtevi koji se konkretno tiču Radio-televizije Srbije.

Učesnici protesta, kako su naveli, zahtevaju da RTS bude javni servis koji "istinito, blagovremeno i potpuno informiše građane o svim važnim temama, traže da se čuju različita mišljenja i da RTS ne bude propagandno glasilo".

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Traže, između ostalog, prisustvo opozicije u svim informativnim i društveno-političkim emisijama, pokretanje nove debatne emisije koja bi se emitovala u večernjem terminu i bila bi emitovana u 21 čas tri puta nedeljno, kao i pravo da se predstavnici opozicije pozivaju u emisije informativnog programa bez nužnog prisustva predstavnika stranaka na vlasti.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanice te stranke Dragana Rakić, Tatjana Manojlović, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, poslanik tog kluba Đorđe Pavićević, političar Zoran Živković, poslanica "Moramo-Zajedno" Danijela Nestorović.

 

Ostavite komentar