Vesti > Politika

Ispred parlamenta BLOKIRAN saobraćaj zbog PROTESTA dela opozicije

Učesnici protesta će šetati ulicama Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom do Takovske 10, odnosno do zgrade javnog servisa

Izvor: K1info/Tanjug

16/09/2023 > 18:48

podeli vest:

Ispred parlamenta BLOKIRAN saobraćaj zbog PROTESTA dela opozicije
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Protest "Srbija protiv nasilja", u organizaciji dela opozicije, počeo je večeras oko 18.30 časova ispred Doma Narodne skupštine gde je blokiran saobraćaj, javlja  Tanjugov izveštač.

Na protest su došli predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanice te stranke Dragana Rakić, Tatjana Manojlović, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić, predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović, predsednik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, šef poslaničke grupe Zeleno levi klub Radomir Lazović, poslanik tog kluba Đorđe Pavićević, političar Zoran Živković, poslanica "Moramo-Zajedno" Danijela Nestorović.

Kako su najavili organizatori, učesnici protesta će šetati ulicama Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom do Takovske 10, odnosno do zgrade javnog servisa gde je planirano da dođu u 19.30 časova u vreme kada se emituje drugi Dnevnik.

Ranije su predstavnici opozicije urednicima te medijske kuće dostavili zahteve koji se odnose na to da, kako su naveli, javni servis bude "ono što njegovo ime govori da jeste i da ne bude "zabranjena zona za ljude iz opozicije ili za one koji imaju kritički stav".

Pored smene rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, zahtevi na protestu su i ukidanje rijaliti programa i emisija koje promovišu nemoral i nasilje na televizijama sa nacionalnim frekvencijama, zabrana štampanih medija koji sadržajem promovišu nasilje, agresiju i krše novinarski kodeks.




 
 

Ostavite komentar