Vesti > Politika

Vučić o NAVODNIM PRETNJAMA Srbije Crnoj Gori: PRIČAJU GLUPOSTI, zanimaju nas samo PRAVA 30% SRBA

Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore niti u formiranje vlade

Izvor: K1info/Tanjug

20/08/2023 > 20:51

podeli vest:

Vučić o NAVODNIM PRETNJAMA Srbije Crnoj Gori: PRIČAJU GLUPOSTI, zanimaju nas samo PRAVA 30% SRBA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbiju interesuju isključivo prava 30 odsto Srba koji žive u Crnoj Gori.

- Mi da pretimo Crnoj Gori ne pada nam na pamet, pričaju gluposti. Pitamo samo kakva je pozicija Srba. Sve najbolje im želimo, ali nemojte da zabranite da pitamo šta je sa 30 posto Srba u toj zemlji - rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Budimpešti.

On je to rekao na pitanje da prokomentariše izjavu predsednika Socijaldemorkata Crne Gore Damira Šehovića da predstavnici zvanične Srbije navodno prete Crnoj Gori Ukrajinom i političkom sudbinom koja je tu zemlju zadesila zbog priznavanja tzv. Kosova.

- Neki ljudi žive na tome da prave kampanju protiv Srbije i da na tome dobijaju političke poene. Da li da dignemo spomenik svima kojim su priznali Kosovo i da kažemo hvala - rekao je on.

Rekao je da se Srbija ne meša u unutrašnja pitanja Crne Gore niti u formiranje vlade.

- Kada kažemo da Srbima nude likovno i fizičko da budu članovi vlade oni kažu da je to pritisak. Ja se ne mešam ko će da uđe u vladu. Mene interesuje samo kakva će prava Srbi da imaju - rekao je on.

Istakao je da se kao predsednik susedne, prijateljske, bratske zemlje nikada u to nije mešao.

- Ali su se umešali svi ambasadori i određuju ko sme a ko ne sme da uđe u vladu i to vam ne smeta. A hoćete Srbe da naterate da vičemo da smo srećni jer ste priznali nezavisno Kosovo. Kako to očekujete - rekao je on.

Kao pirmer je naveo i da ako neko sutra kaže da treba da se otcepe Ulcinj, Plav i Rožaj to treba odmah da se prihvati i da, kako je rekao, "ako ne pošaljete zahvalnicu mi ćemo da kažemo da nam pretite".

Foto: TANJUG/dopisnik KiM

 

- To je izvrtanje stvarnosti i bezobrazluk. To je isto kao kada Kurti hoće da izazove nemire, a kazu kriv je Vučić - rekao je predsednik i ukazao da su to sve zamene teza i dvostruki aršini.

On je naveo da i Nemci u Mađarskoj imaju škole i vrtiće i univerzitete na nemackom jeziku, a ima ih malo u Mađarskoj.

- Da li još i zahvalnice da pišemo onima koji su priznali Kosovo. Mi ne pretimo nikome, a nemojte ni vi da imate samo politiku protiv Srbije i Srba, a ima ih mnogo takvih u regionu - rekao je Vučić i primetio da oni postaju važni samo ako ih on pomene.
 

 

Ostavite komentar