Vesti > Politika

ZAŠTO JE BIN ZAJED više puta pitao Vučića KOLIKO NJEGOV MLAĐI SIN IMA GODINA?

Vučić je rekao da nije tada razumeo zašto ga pita, dok mu šeik nije rekao da mora da razmišlja u kakvoj zemlji ostavlja sina

Izvor: K1info/Tanjug

11/08/2023 > 10:35

podeli vest:

ZAŠTO JE BIN ZAJED više puta pitao Vučića KOLIKO NJEGOV MLAĐI SIN IMA GODINA?
Foto: Printscreen/Instagram/Buducnostsrbijeav


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prekomentarisao je  izjavu šeika i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda bin Zajeda zašto ga je pitao koliko njegov mlađi sin ima godina i istakao da je uvideo da ga je to pitao zato što je važno kako će Srbija izgledati i za 20 godina i da je važno da o tome razmišlja sada.

- Razgovarali smo, dug ručak smo imali, beskrajno cenim šeika Muhameda bin Zajeda, ja nemam i nije mi potvrdio, mislim da razmišlja da se zajedno sa partnerima priključi BRIKS-u. Vidim da on dobro razume šta se u svetu zbiva - rekao je Vučić komentarišući izjavu o poseti šeika koji ga je tada upitao koliko njegov mlađi sin ima godina. 

Kako je rekao, nije tada razumeo zašto ga pita, dok mu šeik nije rekao da mora da razmišlja u kakvoj zemlji ostavlja sina. 

- Obrati pažnju gde će biti za dvadeset godina tvoj sin. Svet se menja brzinom munje, nije da gledaš iz dana u dan, da reaguješ na dnevnom nivou, razmisli gde će da ti živi mlađi sin, posebno razmišljaj o njemu - rekao je Vučić za Hepi TV.

Predsednik je rekao da misli da predsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed razmilja da se priključi BRIKS-u, jer je video dobro šta se u svetu dešava. 

On je dodao da se javlja druga alternativa Zapadu, a to je BRIKS. 

Istakao je da će se Zapad protiv toga braniti svojim vrednostima i na njima insistirati. 

Ostavite komentar