Vesti > Politika

Petković: Poruke Kurtija ALIBI za nove AKCIJE Prištine PROTIV SRBA

Odlično je svima poznato da jedini koji izaziva tenzije, sukobe i nasilne akcije na severu KiM jeste Aljbin Kurti, poručuje on

Izvor: K1info/Tanjug

26/07/2023 > 15:25

podeli vest:

Petković: Poruke Kurtija ALIBI za nove AKCIJE Prištine PROTIV SRBA
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Poruke Aljbina Kurtija da se pribojava nove eskalacije situacije na severu Kosova i Metohije nisu ništa drugo do stvaranje alibija za nove jednostrane akcije Prištine, usmerene protiv srpskog naroda u pokrajini, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković.

- Odlično je svima poznato da jedini koji izaziva tenzije, sukobe i nasilne akcije na severu Kosova i Metohije jeste Aljbin Kurti, preko svojih parapolicijskih falangi i zato se njegove reči ne mogu protumačiti drugačije, nego kao nove zlokobne pretnje Srbima na severu KiM - naveo je Petković u saopštenju.

Zbog toga će, ističe on, za svaku eventualnu akciju protiv srpskog naroda na severu i mira na ovim prostorima, Kurti biti direktno odgovoran i ne vrede mu nikakvi pokušaji kriminalizacije miroljubivog srpskog naroda na severu KiM, niti medijski spinovi i zamene teza, kada se zna ko je izvor svih problema u pokrajini.

- Neka već jednom prestane da laže i obmanjuje, kada je i čitava međunarodna zajednica jasno označila Prištinu kao izvor nestabilnosti i jednostarnih akcija na terenu, kojima pokušava da sprovede svoju nasilnu okupaciju srpskih opština na severu - naglasio je Petković i poručio:

- Beograd i Srbi sa KiM niti kome prete, niti žele sukobe i konfrontacije. Samo žele da žive u miru, svoji na svome, sa svojim komšijama Albancima.

Ostavite komentar