Vesti > Politika

SJAŠI Kurta DA UZJAŠI Murta: Izvršena PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI u Regionalnoj komandi ISTOK KFORA

Jednu brigadu, koja čuva naoružane separatiste i izmišljenu nezavisnost u južnoj srpskoj pokrajini, zamenila druga brigada

Izvor: K1info/Tanjug

30/06/2023 > 21:21

podeli vest:

SJAŠI Kurta DA UZJAŠI Murta: Izvršena PRIMOPREDAJA DUŽNOSTI u Regionalnoj komandi ISTOK KFORA
Foto: Tanjug/KFOR/DANIEL PACIARELLI


Borbeni tim 56. pešadijske brigade preuzeo je danas od 76. brigade, na ceremoniji u bazi Bondstil na KiM, komandu nad Regionalnom komandom Istok Kfora.

''Posvećeni smo održavanju bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu'', poručio je komandant borbenog tima 56. pešadijske brigade, pukovnik Ros Voker, navodi se u saopštenju Kfora.

- Naš tim je dobro obučen i spreman da podrži naše međunarodne partnere u ovoj važnoj misiji koju vodi NATO, u skladu sa našim mandatom Ujedinjenih nacija - dodao je on.

Komandant Kfora Anđelo Ristuća, koji je predsedavao ceremonijom, zahvalio je odlazećem komandantu pukovniku Krisu Mabisu na službi za vreme, kako je ocenio, punom izazova.

On je takođe istakao važnu ulogu koju je odigrala Regionalna komanda Istok tokom nedavnih tenzija na severu regiona, pomažući da se održi bezbedno okruženje na KiM.

Regionalnu komandu Istok čine vojnici iz vojski sedam različitih država i 10 partnerskih nacija, saopšteno je iz Kfora.

U saopštenju se dodaje da misija Kfora održava bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice na Kosovu, na čvrst, fer i nepristrasan način, kao što je naloženo Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine.

 

Ostavite komentar