Vesti > Politika

Mali ODBRANIO DOKTORAT na Ekonomskom fakultetu u Slovačkoj

On je naveo i da mu je drago što je uspeo da primeni deo znanja i praktično iskustvo koje je stekao obavljajući funkciju ministra finansija

Izvor: K1info/Tanjug

29/06/2023 > 17:02

podeli vest:

Mali ODBRANIO DOKTORAT na Ekonomskom fakultetu u Slovačkoj
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali saopštio je da je posle tri godine na doktorskim studijama na Ekonomskom fakultetu Tehničkog univerziteta u Slovačkoj, danas odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom "The Flaypaper Effect in the Republic of Serbia".

Mali je u objavi na Instagramu, naveo da je fenomen "Flypaper Effect" posledica fiskalne decentralizacije, koja je karakteristična za brojne zemlje sveta, EU, ali i za zemlje koje su kandidati za članstvo kao što je Srbija.

- Ovaj fenomen ukazuje na neefikasnost sistema transfera sa centralnog nivoa vlasti na lokalne samouprave, koje oni zatim ne koriste na optimalan ekonomski način - napisao je ministar.

On je naveo i da mu je drago što je uspeo da primeni deo znanja i praktično iskustvo koje je stekao obavljajući funkciju ministra finansija, ali i da stekne nova znanja u oblasti lokalnih finasija.

Ostavite komentar