Vesti > Politika

Vučić: Prestali smo da NARIČEMO nad svojom sudbinom, kukamo i okrenuli se jačanju u STVARANJU Srbije

Napred je najbolji lek za Srbiju, istakao je Vučić

Izvor: K1info/Tanjug

28/06/2023 > 21:28

podeli vest:

Vučić: Prestali smo da NARIČEMO nad svojom sudbinom, kukamo i okrenuli se jačanju u STVARANJU Srbije
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, na otvaranju poslednje deonice obilaznice oko Beograda, na praznik Vidovdan, da smo prvi put prestali da kukamo i naričemo nad svojom sudbinom i počeli da stvaramo i jačamo Srbiju.

- Danas je Vidovdan, praznik nad praznicima, dan koji je prerastao u mit, mit koji je postao život, koji smo poklonili istoriji, koju toliko puta nismo shvatili, sećanje nam je svakako najveća, ali ne jedina, obaveza. I nije reč samo o korenima koji nas vezuju za sve ono što smo nekada bili i ne samo bici koja je izbrisala jednu i stvorila novu i drugačiju istoriju, niti u ratovima koje smo pobedili i u njima izgubili sebe - rekao je Vučić.

- Čak ni u poniženju sebe koje je kulminiralo predajom jednog srpskog predsednika i sopstvenog dostojanstva -  istakao je Vučić.

Kaže da nas istorija uči da pobede, čak i one najveće, mogu da  budu samo delić velikog poraza, a veliki porazi deo one uvek najveće pobede.

- Važna je naša sposobnost da vidimo razliku, mogućnosti i priliku, Srbija neće niti može da pobegne od svoje istorije i grešaka, cena koju smo plaćali od Kosova do Haga ne može da bude veća, ali istovremeno baš danas nema naroda koji ima toliko razloga za ponos, kao što mi i građani Srbije i Srbi kao narod imamo. Možda zato što smo možda prvi put u istoriji prestali da naričemo nad svojom sudbinom, kukamo i plačemo i počeli da stvaramo bez izgovora i traženja opravadnja u drugima, okrenuti sebi i svesni toga šta nam je u rukama, dižemo Srbiju, gradimo je i jačamo i čuvamo i to ne nekome u inat već što znamo da nazad ne postoji ništa osim tuge i bola, napred je najbolji lek za Srbiju - istakao je Vučić.

Dodao je da smo zajedno izgradili mnogo toga sa kineskim kompanijama i azerbejdžanskim i da  je još mnogo toga pred nama.

- Molim vas da prenesete iskrene pozdrave Si Đinpingu i Alijevu, uvek rado viđeni gosti, ovo je njihova druga kuća i otadžbina -  poručio je Vučić stranim predstavnicima.

 

Ostavite komentar