Vesti > Politika

Opozicija hoće da SMENI Gašića, a NE MOŽE ni da se OKUPI: Rasprava u Skupštini se nastavlja u sredu

Poslanici vladajuće većine su danas više puta ukazivali na problem sa nedostatkom kvoruma, zbog čega je početak sednice bio odložen

Izvor: K1info/Tanjug

15/06/2023 > 20:48

podeli vest:

Opozicija hoće da SMENI Gašića, a NE MOŽE ni da se OKUPI: Rasprava u Skupštini se nastavlja u sredu
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković


Poslanici Skupštine Srbije završili su večeras rad, a raspravu o izglasavanju nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću nastaviće u sredu, 21. juna, u 10 časova.

Premijerka Ana Brnabić rekla je tokom rasprave o predlogu za glasanje nepoverenja članu vlade, da neće predložiti smenu Gašića, jer je, kako je navela, radio ozbiljno i posvećeno, i, kako je dodala, nema odgovornosti za tragedije koje su se dogodile.

Opoziciji je poručila da se na vlast ne dolazi nasiljem na ulici, već na izborima i da je za njih uvek spremna.

Poslanici vladajuće većine su danas više puta ukazivali na problem sa nedostatkom kvoruma, zbog čega je početak sednice u sredu dva puta odlagan, a danas jednom.

Brnabić je poručila opoziciji da ova sednica, koju su inače tražili opozicioni poslanici, ne bi ni bila održana da vladajuća koalicija nije najpre glasala za dnevni red sednice, a potom i obezbedila kvorum za rad.

Takođe je navela da iza zahteva dela opozicije ''stoji želja za kontrolom nad medijskim tržištem od strane Dragana Šolaka'' i istakla da opozicija nije predložila mere koje se, na primer, tiču bezbednosti u školama.

Zahtev za smenu Gašića je potpisao 61 poslanik opozicije.
 

Ostavite komentar