Vesti > Politika

Deo opozicije TRAŽI SEDNICU o SITUACIJI na Kosovu i Metohiji

Pojedine opozicione stranke smatraju da parlament raspravlja o nevažnim stvarima, dok je na KiM došlo do eskalacije i menira

Izvor: K1info/Tanjug

30/05/2023 > 18:31

podeli vest:

Deo opozicije TRAŽI SEDNICU o SITUACIJI na Kosovu i Metohiji
Foto: parlament.gov.rs


Srpski pokret Dveri, Zavetnici, Novi DSS i POKS zatražili su danas održavanje sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji zbog trenutne situacije u južnoj srpskog pokranijii, a vlast kritikovali zbog, kako su rekli, inertnosti.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić na konferenciji za novinare u holu Skupštine Srbije upitao je zašto sednica nije već danas organizovana, jer je to akutno pitanje.

On je rekao i da je predsednik Skupštine Vladimir Orlić još pre mesec dana obećao sednicu o KiM i ocenio da je neverovatno da parlament raspravlja o, kako kaže, nevažnim stvarima dok se ovo dešava na KiM. 

Kostić je izrazio bojazan da može doći do dalje eskalacije i krvavih nemira na KiM i upitao šta je država spremna da uradi.

I Dragan Nikolić iz Zavetnika je ocenio da se u Skupštini raspravlja o nebitnim stvarima, o REM-u, a ne o najbitnijoj - onome što se događa na KiM.

- Pokazali smo zabrinutost za situaciju na KiM, ali vlast nije pokazala odgovornost - rekao je Nikolić tvrdeći da je "propast" kosovske politike počela potpisivanjem Briselskog sporazuma, kada je Srbija odustala od svoje bezbednosti, policije, sudstva, organizacije izbora... 

Kostić i Nikolić naveli su i da su neki poslanici već otišli na KiM.

Na pitanje novinara, Kostić i Nikolić, kao i Predrag Marsenić iz Novog DSS odbacili su mogućnost da učestvuju u radu pokreta koji je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić i rekli da podržavaju proteste i kako su rekli, opravdan bunt naroda protiv nasilja.
 

 

Ostavite komentar