Vesti > Politika

MIRKOVIĆ najoštrije osudio napad na Lava Pajkića

Da li će konačno prestati da vode zemlju u građanski rat, pita šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada

Izvor: K1info/Tanjug

11/06/2023 > 12:30

podeli vest:

MIRKOVIĆ najoštrije osudio napad na Lava Pajkića
Foto: ATA Images


Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada i narodni poslanik Aleksandar Mirković najoštrije je osudio napad na člana SNS Lava Pajkića i pozvao nadležne organe da učine sve što je u njihovoj moći kako bi odgovorni bili kažnjeni i kako se tako nešto nigde i nikome ne bi ponovilo.

- Nikoga od nas neće uplašiti, nastavićemo da se borimo za našu zemlju, slediti politiku Aleksandra Vučića, jer Srbija neće i ne sme da stane - istakao je Mirković, saopštila je služba za informisanje Gradskog odbora SNS Beograd.

- U petak uveče, Lav Pajkić dobio je udarce samo zato što ne misli isto kao inspiratori ovog nasilja, samo zato što je drugačiji politički opredeljen, a iz opozicije, direktni krivci za to, još uvek se nisu oglasili, osudili ovaj napad i pozvali svoje pristalice da sa ovim ludilom prestanu - naveo je Mirković.

Prema njegovoj oceni, fizički napad koji je doživeo Lav Pajkić samo je posledica bolesne kampanje mržnje kojoj su izloženi ljudi koji podržavaju politiku Aleksandra Vučića. 

- Kukavički sa leđa, dok je šetao sa devojkom pretrpeo je više udaraca, dok mu se psovala mrtva majka i uvredama objašnjavalo da te batine dobija jer podržava Vučića. Ono čime nam prete nedeljama, mesecima i godinama u nazad počelo je da se sprovodi u delo pa se postavlja pitanje šta je sledeće - dodao je Mirković.

Zapitao je da li je potrebno da neko ko je deo SNS-a ili samo podržava tu stranku izgubi glavu da bi opozicija prestala da stvara atmosferu u kojoj je, kako je naveo, "normalno i pohvalno, prebiti, pljuniti, juriti, baciti u reku svakog ko ne deli isto mišljenje kao oni".

- Da li će konačno prestati da vode zemlju u građanski rat, odustanu od sulude politike kako verbalnog tako i fizičkog nasilja i svoje bolesne apetite smire i shvate da bez izbora i krvoprolićem neće doći na vlast - naveo je Mirković u saopštenju.

- Dok našim poslanicima dahću i grokću u Skupštini, prete nam na svakom koraku, tuku one koji stoje uz Aleksandra Vučića, pozivaju na njegovo ubistvo, oni organizuju proteste “protiv nasilja”, pa da li ima većeg pardoksa i da li ima kraja tom odvratnom licemerstvu - zapitao je Mirković.

Mirković je dodao da će povrede koje je zadobio Lav Pajkić na sreću proći, da izvinjenje opozicije koja je, kako je naveo, svojom politikom to inspirisala, neće dobiti, ali da će njihova sramota ostati zauvek.

Ostavite komentar