Vesti > Politika

Marko Đurić osudio NAPAD NA LAVA PAJKIĆA: Zgrožen sam

Ambasador je poručio da je političkim neistomišlјenicima koji ne zagovaraju nasilјe uvek pružena ruka i spremnost za razgovor

Izvor: K1info/Tanjug

10/06/2023 > 17:44

podeli vest:

Marko Đurić osudio NAPAD NA LAVA PAJKIĆA: Zgrožen sam
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić osudio je danas napad na poslanika u Skupštini Srbije iz redova SNS Lava Pajkića.

- Zgrožen sam noćašnjim napadom na Lava Pajkića. Ova sramota samo će učvrstiti volјu svih nas koji smo rešeni da se, dok dišemo, borimo za viziju napredne Srbije. Lav Pajkić je deo budućnosti Srbije, a oni koji sanjaju progon neistomišlјenika deo su prošlosti i predstavlјaju problem sa kojim moramo da se suočimo bez kompromisa. Nikako nasilјem, već instrumentima i mehanizmima uređenog društva -  napisao je Đurić na svom Twitter nalogu.

 

 

On je poručio da je političkim neistomišlјenicima koji ne zagovaraju nasilјe uvek pružena ruka i spremnost za razgovor.

Pajkić je prethodno na svom Instagram nalogu objasnio kako je napadnut, ocenivši da je zanimljivo to što se incident dogodio "nakon održanog protesta opozicije Stop nasilju".

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas, između ostalog i da je napad na člana Srpske Napredne Stranke Lava Pajkića "rezultat poziva na linč, uvreda i mržnje". 
 

Ostavite komentar