Vesti > Politika

Drecun: KURTIJEVA namera bila je da ISPROVOCIRA SRPSKI narod, zato je izabrao jučerašnji dan za INCIDENTE

Pripreme su bile u toku mesecima unazad. Bilo je samo pitanje kada će se to desiti, ocenio je šef skupštinskog Odbora za KiM

Izvor: K1info/Tanjug

27/05/2023 > 09:34

podeli vest:

Drecun: KURTIJEVA namera bila je da ISPROVOCIRA SRPSKI narod, zato je izabrao jučerašnji dan za INCIDENTE
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić


Milovan Drecun, šef skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju izjavio je danas za RTS da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti namerno, zbog skupa u Beogradu, izabrao jučerašnji dan za incidente na severu KiM.

Prema njegovim rečima cilj je bio da se isprovocira srpski narod.

- Pripreme su bile u toku mesecima unazad. Bilo je samo pitanje kada će se desiti. Upozoravao sam na to - ocenio je Drecun.

On je istakao da su takvi incidenti "poslednja granica" Kurtija, jer posle prelaska te granice slede, kako kaže "opasne posledice".

- Prva posledica je širok sukob sa srpskim narodom. Druga je prekid dijaloga, o kome je sada besmisleno govoriti - objasnio je Drecun i dodao da nasilje Prištine može da spreče SAD i zemlje Kvinte.

Drecun je posebno istakao da Kfor i Euleks, koji su znali šta je za juče pripremano, nisu zaštitili nenaoružani srpski narod.

Foto: Tanjug/AP

 

On je naglasio da Beograd preduzima akcije i diplomatske aktivnosti koje ne bi trebalo olako shvatiti, poput podizanja borbene gotovosti jer to, kako kaže, sprečava Kurtija da krene u progon ljudi.

- Raspoređivanje naših snaga uz administrativnu liniju je najjače upozorenje. Ovo su jednostrani i nasilni potezi Prištine - rekao je Drecun.
 

Ostavite komentar