Vesti > Srbija

Gašić o MASAKRU u školi "Vladislav Ribnikar": NE KRIJEMO ništa, svi smo PODJEDNAKO KRIVI

Ministar je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi

Izvor: K1info/Tanjug

19/05/2023 > 15:58

podeli vest:

Gašić o MASAKRU u školi "Vladislav Ribnikar": NE KRIJEMO ništa, svi smo PODJEDNAKO KRIVI
Foto: MUP RS


Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić govorio je u parlamentu o nasilju u OŠ Vladislav Ribinikar na Vračaru, rekavši da se ništa ne krije o tom slučaju.

Deo opozicije je zatražio da se Gašiću izglasa nepoverenje, a on je odgovorio da mu je jasno da oni to ne žele zbog njega, već zbog predsednika i stranke kojoj pripada.

On je poručio da želi da objasni sve neistine koje opozicija iznosi zbog časnih i poštenih policajaca koji preduzimaju sve mere u cilju povećanja bezbednosti dece. Gašić je kazao da je pripadnik školskog obezbeđenja ubijen istog trenutka kada je kročio na vrata škole, kao i da je školski policajac uradio sve po proceduri.

- Video nadzor je radio, bio je u upotrebi i izuzet je kao dokazni materijal. Ko je pozvao policiju? Pozvala je pomoćnica direktora škole. Da li je zvao ubica? Jeste, i on je zvao. Da li je policija stigla posle 10 minuta, da, stigla je, ali ja ne mogu da iznosim detalje koji jesu jako bitni za komplentu istragu - rekao je Gašić.

Ministar je rekao da je u školu Vladislav Ribnikar posle 20 minuta od masakra stigla ministarka Danica Grujičić, nešto kasnije Branko Ružić i on.

- Bili smo sve vreme sa mojim saradnicima iz forenzike na licu mesta, međutim, odlično znate da zločin nastaje nizom bioloških, socioloških i psihičkih faktora koje policija nije mogla da zna i da pretpostavi da će tako nesto da se desi - rekao je Gašić.

Upitan da li snosi odgovornost za sve što se dogodilo ministar je odgovorio potvrdno.

- Da, snosim i ja, snosite i vi. Svi mi zajedno snosimo odgovornost - rekao je Gašić.

 

 

Ostavite komentar