Vesti > Politika

LAJČAK ZABRINUT posle posete severu KiM: Moramo da izbegnemo svaku MOGUĆNOST ESKALACIJE

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine poručio da svi moraju da se u potpunosti fokusiraju na normalizaciju

Izvor: K1info/Tanjug

12/05/2023 > 07:22

podeli vest:

LAJČAK ZABRINUT posle posete severu KiM: Moramo da izbegnemo svaku MOGUĆNOST ESKALACIJE
Foto: Tanjug/dopisnik KiM


Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak kaže da ga je zabrinulo ono što je čuo tokom posete severu Kosova i Metohije i poručio da je potrebno izbeći svaku mogućnost eskalacije i u potpunosti se fokusirati na normalizaciju. 

Lajčak, koji je u četvrtak boravio na KiM, naveo je na Twitteru da mu je bilo važno da ponovo poseti sever KiM i razgovara sa različitim sagovornicima kako bi iz prve ruke stekao utisak o trenutnoj situaciji. 

"Ono što sam čuo zabrinulo me je. Moramo da izbegnemo svaku mogućnost eskalacije i da se u potpunosti fokusiramo na normalizaciju", poručio je Lajčak. 

Predstavnici Srpske liste razgovarali su sinoć u Kosovskoj Mitrovici sa Lajčakom o političko-bezbednosnoj situaciji na prostoru KiM i tom prilikom preneli zabrinutost građana zbog kontinuirane represije režima premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija nad Srbima na KiM, posebno na severu.

 

Ostavite komentar