Vesti > Politika

VUČIĆ IZ SOKOBANJE PORUČIO: Nećemo u NATO, ali ćemo SAČUVATI MIR na Kosovu

Predsednik je ponovio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku i da će tako i ostati

Izvor: K1info/Tanjug

28/04/2023 > 13:05

podeli vest:

VUČIĆ IZ SOKOBANJE PORUČIO: Nećemo u NATO, ali ćemo SAČUVATI MIR na Kosovu
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da želi da ima najbliže i partnerske odnose sa NATO, ali da postoje linije preko kojih ne smemo da pređemo.

On je, obraćajući se građanima Sokobanje, ponovio da je Srbija jedna od retkih zemalja koja ima nezavisnu i vojno neutralnu politiku, kao i da će to ostati dok je on predsednik.

- Dok sam ja predsednik nećemo ni u NATO niti i u jedan vojni blok. To je naš izbor. Svi oni koji mi svakodnevno sole pamet i koji tvrde da su pametniji nego ja i sve znaju, videli su se sa stranim državnicima i znaju šta je najbolje. Ja ne mogu da pređem preko želje naroda. Želim da imamo najbliže odnose sa onima koji su nas napali 1999. godine, ali moramo da imamo neke linije koje nećemo da pređemo. Srbija će sam da brani svoje ljude - poručio je Vučić.

 

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije u lakoj sitauciji i da je danas okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku da se otvori most na Ibru između južne i severne Kosovske Mitrovice samo sa jednim ciljem - da proteraju Srbe sa KiM.

- Da znate i danas je okupacioni gaulajter na severu KiM Aljbin Kurti doneo odluku, posle samo nekoliko dana od onih sramnih lažnih izbora koje su održali, da otvore most koji je bio brana i čuvar interesa našeg naroda na severu KiM, ne bi li Albalnci iz južne Mitrovice preuzeli i severnu Mitrovicu. To je njihova  dugogodišnja ideja i mnogo godina se naš narod tome suprostavljao - rekao je Vučić obraćajući se građanima tokom posete Sokobanji.

 

Istakao je da Kurti to pravda time kako navodno ne žele u Mitrovici  geto već otvorene gradove, a što će lako da mu prođe zapadnih predstavnika, iako jedino želi da protera Srbe sa KiM.

I po svaku cenu žele sukobe, dodao je Vučić.

- Učićemo sve što je u našoj moći da sačuvamo mir i daćemo  sve od sebe da čuvamo mir da nikada više nijedna majka ne razmišlja koga  će da šalje u rat. Ali im takođe poručujemo i pre tog 2. maja i Brisela, a to će se nastaviti i posle toga - nemojte ni da sanjate da ćete uspeti u svojim nakanama da proterate ili uništite Srbe u bilo kojem delu KiM, u tom slučaju znaćemo šta ćemo - poručio je Vučić.

 

Ostavite komentar