Vesti > Politika

Radoičić PONOSAN na sunarodnike: Veliko HVALA SRBIMA na Kosmetu na dokazanom PATRIOTIZMU

Danas su u u četiri opštine na severu Kosova i Metohije održani nedemokratski vanredni izbori za gradonačelnike

Izvor: K1info/Tanjug

23/04/2023 > 21:56

podeli vest:

Radoičić PONOSAN na sunarodnike: Veliko HVALA SRBIMA na Kosmetu na dokazanom PATRIOTIZMU
Foto: TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs


Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić zahvalio je večeras Srbima iz Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka na, kako je istakao, ko zna koji put dokazanom patriotizmu, dostojanstvu, časti i jedinstvu.

- Želim da kažem veliko hvala mojim sunarodnicima iz Leposavića, Zvečana, Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka na ko zna koji put dokazanom patriotizmu, dostojanstvu, časti i jedinstvu - poručio je Radoičić u saopštenju. 

Kako je naveo, onima koji misle da sa jedan ili dva odsto glasova mogu da vode opštine na severu, može da poruči da im srpski narod to nikada neće dozvoliti, napisao je Radoičić u saopštenju.

- Na nama je da zajedno sa našom državom Srbijom i predsednikom Aleksandrom Vučićem nastavimo borbu za očuvanje mira i prava Srba da žive svoji na svome. Nadam se da su svi dobro razumeli jasnu poruku koju im je srpski narod sa severa Kosova i Metohije danas poslao. Živela Srbija - dodao je Radoičić.

Danas su u u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, održani vanredni izbori za gradonačelnike.

Srpska lista koja je do sada osvajala najveće poverenje građana na Kosovu i Metohiji, odlučila je da ne učestvuje na izborima, jer se uslovi zbog kojih su Srbi 5. novembra napustili institucije na KiM nisu ispunili, a oni su formiranje Zajednice srpskih opština i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa.

Prema podacima prištinske centralne izborne komisije, na vanrednim izborima u četiri opštine na severu Kosova i Metohije - Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, glasalo je 1.567 birača od ukupno 45.095, odnosno 3,47 odsto.

Srbi su većinski bojkotovali današnje izbore.

 


 

 

Ostavite komentar