Vesti > Svet

AMERIČKI vojnici u RUSKIM nuklearnim objektima? Pa to je prosto SMEŠNO

Vladimir Putin je konstatovao da je Moskva primorana da se vrati temi nuklearnog potencijala Velike Britanije i Francuske

Izvor: K1info/Tanjug

26/02/2023 > 20:14

podeli vest:

AMERIČKI vojnici u RUSKIM nuklearnim objektima? Pa to je prosto SMEŠNO
Foto: Tanjug/AP


Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da se Moskva ne protivi učešću zemalja NATO u diskusiji o Sporazumu o strateškom nuklearnom naoružanju (START), odnosno o daljem smanjenju i ograničavanju strateškog ofanzivnog oružja.

Ipak, Putin ima ozbiljne rezerve prema učešću Amerikanaca u tom sporazumu, a kako u izjavi koristi i reč "smešno", čini se da u ovom trenutku nema mogućnosti za postizanje nekog "nuklearnog dogovora".

- Pored svega ostalog, kada rade to što rade danas u Ukrajini, ja prosto ne mogu da zamislim da američki vojnici šetaju po našim nuklearnim objektima. To je prosto smešno - naglasio je Putin u intervjuu za televiziju Rosija-1, prenosi Sputnjik.

Predsednik Rusije je konstatovao da je Moskva primorana da se vrati temi nuklearnog potencijala Velike Britanije i Francuske, jer je NATO pokazao da predstavlja vojni, a ne politički blok.

Vladimir Putin je govorio i o američkim poslušnicima koji se bore protiv Rusije

- Satelitske države ulaze u bitku protiv Rusije, iako su savršeno svesne toga da SAD sve rade isključivo u svom sebičnom interesu. Mi ne možemo tako da se ponašamo i nećemo se tako ponašati - izjavio je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da "ne sumnja" da će ruski stav i zalaganje za multipolarni svetski poredak postati dominantni stav u međunarodnoj zajednici.

 

Ostavite komentar