Vesti > Politika

Diplomatski SKANDAL decenije?! AMERIČKI ambasador primio smenjene TUŽITELJKE - Dačić oštro REAGOVAO

Kristofer Hil se susreo sa Bojanom Savović i Jasminom Paunović

Izvor: K1info/Tanjug

23/03/2023 > 19:49

podeli vest:

Diplomatski SKANDAL decenije?! AMERIČKI ambasador primio smenjene TUŽITELJKE - Dačić oštro REAGOVAO
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Zoran Žestić


Nezavisno pravosuđe i borba protiv korupcije ključni su za napredak Srbije, a naročito članstvo u EU, naveo je ambasador SAD Kristofer Hil posle današnjeg susreta sa smenjenim tužiteljkama Bojanom Savović i Jasminom Paunović.

- SAD u potpunosti podržavaju Srbiju u tom nastojanju i cene partnerstvo profesionalaca u Tužilaštvu koji su toga svesni poput Bojane Savović i Jasmine Paunović - napisao je Hil na zvaničnom Instagram profilu američke ambasade.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je potom, povodom sastanka američkog ambasadora Kristofera Hila sa smenjenim tužiteljkama, da postupak Ambasade SAD predstavlja otvoreno i grubo mešanje u unutrašnja pitanja jedne suverene države - Srbije.

- Znam da velikim silama izgleda da sve mogu, ali zamislite kako bi to izgledalo kada bi u našoj Ambasadi u SAD Marko Đurić primio nekog američkog tužioca ili sudiju?! - rekao je Dačić za Tanjug, pošto je na Instagramu američke ambasade objavljena informacija o tom sastanku.

On je ocenio da je ovaj postupak "u direktnoj suprotnosti sa željom za razvojem dobrih bilateralnih odnosa".

- Srbija je uvek otvorena i spremna za dijalog, ali svi strani predstavnici moraju da poštuju osnovne principe Bečke konvencije da nemaju pravo da se mešaju u unutrašnje stvari zemalja u kojima su akreditovani - podvukao je Dačić.

 

    

 

Ostavite komentar