Vesti > Politika

Deo opozicije: Povlačenje Nacrta zakona o policiji - POBEDA JAVNOSTI

Ovo je pobeda nezavisnih medija, građana, policijskih sindikata i na kraju opozicionih političkih stranaka, rekao je Srđan Milivojević

Izvor: K1info/Tanjug

26/12/2022 > 12:21

podeli vest:

Deo opozicije: Povlačenje Nacrta zakona o policiji - POBEDA JAVNOSTI
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova


Predstavnici dela opozicije izrazili su danas zadovoljstvo zbog povlačenja Nacrta zakona o policiji, koji su kritikovali prethodnih dana, ocenjujući to kao “pobedu javnosti”.

Poslanik poslaničke grupe “Ujedinjeni” Pavle Grbović ocenio je da je ta pobeda privremena, jer “svesni smo da nas nešto slično može očekivati u budućnosti”.

On tvrdi da se neki elementi iz nacrta zakona o policiji već primenjuju, poput kamera za biometrijski nadzor građana, a još nije odgovoreno, kaže, da li postoje paralelne kineske policijske stanice kao što to tvrde evropske institucije.

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je da čestita svim građanima Srbije, strukovnim udruženjima, nevladinim organizacijama zbog povlačenja Nacrta zakona o policiji.

- Ovo je pobeda nezavisnih medija, građana, policijskih sindikata i na kraju opozicionih političkih stranaka - rekao je Milivojević i dodao da bi ovakav zakon bio prvi antievropski, jer nije usaglašen sa zakonodavstvom EU.

Poslanici opozicije tvrde da su zajedničkim pritiskom naterali premijerku Anu Brnabić i Vladu Srbije da povuku nacrt zakona i da ne dođe do skupštinske procedure.

Konferenciju za novinare održali su predstavnici poslaničkih grupa “Ujedinjeni”, DS, koalicija “Moramo-Zajedno” i samostalna poslanica Selma Kučević.

 

 

 

Ostavite komentar