Vesti > Hronika

CARINIK ne samo da je "PROVALIO" ŠVERCERA DEVIZA, već ga je na Facebooku TOTALNO UPROPASTIO

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao BMW strane registarcije

Izvor: K1info

09/12/2022 > 13:31

podeli vest:

CARINIK ne samo da je "PROVALIO" ŠVERCERA DEVIZA, već ga je na Facebooku TOTALNO UPROPASTIO
Foto: Uprava carina RS


Na graničnom prelazu Batrovci carinici su sprečili pokušaj krijumčarenja više od 84.000 evra, koje je jedan putnik sakrio u specijalno napravljeni pojas oko struka.  

Izgleda da se pojedini putnici dovijaju na sve moguće načine i biraju krajnje neobična mesta za skrivanje novca, a to dokazuje i duhoviti komentar carinika na društvenoj mreži Instagram. 

- Tačno je da vetar mnogo jače duva na graničnim prelazima, ali to i dalje ne znači da putnici treba da se obmotaju neprijavljenim devizama, kao što je to učinio jedan putnik na Batrovcima. Carinici su u specijalno napravljenom pojasu, koji je 46-godišnji putnik nosio oko struka, pronašli ušuškanih 84.000 evra čije je postojanje prećutao, nakon što je prijavio dozvoljenih 10.000 evra- stoji u opisu.

Podsećanja radi, prekršaj je otkriven u sredu kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao BMW strane registaracije, kojim je iz Hrvatske ka našoj zemlji sam putovao 46-godišnji muškarac.

On je prilikom susreta sa carinicima rekao da sa sobom nosi dozvoljeni iznos od 10.000 evra, što je i pokazao.

Foto: Uprava carina RS

 

Međutim, ono što je prećutao otkriveno je tokom ličnog pretresa, kada je ispod garderobe, oko struka putnika pronađen platneni pojas napunjen svežnjevima gotovog novca.

Od ukupno 94.200 evra putniku je vraćen dozvoljeni iznos, koji je preko granice moguće preneti bez prijavljivanja, dok će o preostaloj sumi odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

 

 

 

Ostavite komentar