Vesti > Hronika

Inspekcija MINISTARSTVA zdravlja ide u Ćupriju u PONEDELJAK zbog smrti mladića - proverava se rad bolnice

Mladić iz Svilajnca koji je posle komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a zatim u Beograd, preminuo je u KCS

Izvor: K1info/Tanjug

29/10/2022 > 18:38

podeli vest:

Inspekcija MINISTARSTVA zdravlja ide u Ćupriju u PONEDELJAK zbog smrti mladića - proverava se rad bolnice
Foto: Tanjug/Rade Prelić


Ministarka zdravlja Danica Grujičić je najavila inspekciju za ponedeljak u bolnici u Ćupriji zbog smrti Marka Stojanovića, mladića koji je preminuo usled komplikacija posle kolonoskopskog pregleda u toj zdravstvenoj ustanovi.

Tridesetogodišnji mladić iz Svilajnca koji je posle komplikacija tokom kolonoskopije iz Ćuprije prebačen u Kragujevac, a zatim u Beograd, preminuo je u Kliničkom centru Srbije.

- Inspekcija Ministarstva zdravlja će biti u ponedeljak u bolnici u Ćupriji, a posle toga sledi spoljašnja provera kvaliteta lečenja - izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić za Nova.rs.

Mladić je u ponedeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija, prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a potom i u UKC Srbije.

Mediji su izveštavali, pozivajući se na članove njegove porodice, da je mladiću tokom kolonoskopije u Ćupriji probušeno tanko i debelo crevo.

Porodica navodi i da je osim oštećenja creva imao i oštećenja jednjaka i plućnog krila.

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar