Vesti > Hronika

PREMINUO MLADIĆ posle kolonoskopije, bolnica u ĆUPRIJI pokreće istragu

Kada je završena operacija nisu mogli da ga probude iz anestezije

Autor: K1info/novosti.rs/telegraf.rs

29/10/2022 > 16:28

podeli vest:

PREMINUO MLADIĆ posle kolonoskopije, bolnica u ĆUPRIJI pokreće istragu
Foto: Printscreen Instagram/buducnostsrbijeav


Marko S. (30) iz Svilajnca, koji je posle komplikacija u Opštoj bolnici u Ćupriji, prebačen u Kragujevac, a zatim i na Urgentno odeljenje novog Kliničkog centra u Beogradu, noćas je podlegao povredama, potvrdila je za Novosti Markova supruga.

- Marko je u ponedeljak otišao na kolonoskopiju, jer se već duže vreme žalio na nadutost stomaka. Pregled je urađen u Opštoj bolnici u Ćupriji. Kako smo saznali, tokom kolonoskopije probušeno mu je debelo i tanko crevo - ispričala je ranije njegova supruga Nikolina Antić.

- Rekli su nam da to nije ništa strašno i da ga prebacuju u Kragujevac, jer su tamo bolji stručnjaci. Marko je tada bio u veštačkoj komi, jer, kako su nam objasnili, da je budan trpeo bi nesnosne bolove - dodala je.

Prema njenim rečima, Marko je ubrzo prebačen na Urgentno odeljenje Univerzitetskog kliničkog centra u Kragujevcu, gde su mu, kaže Nikolina, drenirali pluća. Navodi da je tada dobila informaciju da Marko ima tri otekline na vratu, ali da niko ne zna kako su one nastale. Kaže da su joj rekli da mu je povređen jednjak, najverovatnije od tubusa i da mu je oštećeno plućno krilo.

U Opštoj bolnici u Ćupriji potvrđeno je da će biti utvrđeni svi detalji ovog slučaja. Dr Slobodan Gajić, direktor Bolnice, kaže da je odmah sproveden vanredni unutrašnji stručni nadzor u pružanju zdravstvene zaštite pacijentu, da je medicinsko osoblje dalo pismene izjave i da će svi biti usmeno saslušani. Izveštaje će poslati Minstarstvu zdravlja.

- Prilikom kolonoskopije uvek može da dođe do neželjenih medicinskih komplikacija. Kao i kod svake invazivne metode, poput koronarografije, tokom koje može da pukne koronarna arterija, a kod gastroskopije je moguća povreda jednjaka i želuca - rekao je dr Gajić.

 

 

 

Ostavite komentar