Vesti > Hronika

TRAGEDIJA u Vršcu: KRIVIČNA PRIJAVA protiv direktorke Centra za socijalni rad

Pokrajinski sekretar traži razrešenje direktorke

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/10/2022 > 14:50

podeli vest:

TRAGEDIJA u Vršcu: KRIVIČNA PRIJAVA protiv direktorke Centra za socijalni rad
Foto: Printscreen youtube


Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu podneta je krivična prijava protiv odgovornog lica Centra za socijalni rad u Vršcu i zaposlenih kod kojih su utvrđeni propusti u radu.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova uputio je predsedniku Skupštine grada Vršca inicijativu za razrešenje vršioca dužnosti direktorke Centra za socijalni rad grada Vršca zbog utvrđenih nepravilnosti u radu.

To je urađeno na osnovu podataka koji su prikupljeni tokom nadzoru koji je izvršen nakon što je Marko B. 4. oktobra ove godine ubio svoju dvogodišnju ćerku Petru, a zatim presudio sebi.  

Petrina majka Suzana danas je trebalo da održi konferenciju za novinare, ali ju je otkazala.

Ona je na svom Fejsbuk profilu napisala da njena odluka nije bila laka,  a da sve propuste i loše razmene informacija između službi koje je želela da iznese, saopštio je i pokazao Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar.

- Kome se zahvaljujem ovom prilikom za profesionalno sproveden nadzor. Prolazim kroz najteže dane u životu sa svojom porodicom, ne mogu vam opisati prazninu koju osećam. Tuga i tišina koja je zavladala našim domom je užasna i teško je zamisliti ovu tamu koju osećamo zbog našeg anđela Petre - rekla je ona.

Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova se ovom prilikom zahvaljuje majci na javnoj objavi povodom izvršenog nadzora i iznetih rezultata.

 

 

 

Ostavite komentar