Vesti > Hronika

APELACIONI SUD POTVRDIO PRESUDU: Za ubistvo Vuka DOBILI 32 GODINE ZATVORA!

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane žalbe tužilaštva i branilaca okrivljenih, i potvrdio prvostepenu presudu

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

21/06/2024 > 21:30

podeli vest:

APELACIONI SUD POTVRDIO PRESUDU: Za ubistvo Vuka DOBILI 32 GODINE ZATVORA!
Foto: Pixabay.com


Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio trojicu muškaraca zbog prebijanja Vuka Jorgačevića 2015. godine, koji je kasnije preminuo, na ukupno 32 godine zatvora.

Ovaj sud zbog izvršenja krivičnog dela teška telesna povreda sa smrtnim ishodom, pravosnažno osudio Sašu Krstića na kaznu zatvora od 10 godina, a Iliju Miljkovića i Dušana Kotorčevića na kazne zatvora od po 11 godina, objavljeno je na sajtu tog suda.

Apelacioni sud je odbio kao neosnovane žalbe tužilaštva i branilaca okrivljenih, i potvrdio prvostepenu presudu.

Oni su osuđeni jer su 19. oktobra 2015. godine, u Beogradu, po prethodnom dogovoru, Vuku Jorgačeviću naneli teške telesne povrede.

Najpre su vozilom kojim je upravljao Kotorčević preprečili put Jorgačeviću koji se kretao skuterom, te su mu Krstić i Miljković prišli, a Miljković ga je udarao metalnom šipkom i pesnicom po glavi i telu, pokušavajući da ga uguraju u vozilo.

Iako se oštećeni opirao, oni su uspeli da ga uguraju u automobil i odvezu do Krstićevog splava, gde su nastavili da ga tuku metalnom šipkom, pesnicama, i da ga šutiraju po celom telu.

Oštećenog su zatim u donjem vešu i čarapama izbacili iz vozila u Humskoj ulici gde je pronađen oko 14.15 časova i prevezen u Urgentni centar.

Jorgačević je usled brojnih povreda preminuo iste noći, 20. oktobra 2015. godine.

Ostavite komentar