Vesti > Hronika

PRODUŽEN PRITVOR VLASNIKU RINGIŠPILA koji se SRUŠIO u Kuršumliji! Teško povređena devojčica i dalje u BOLNICI

8. maja se polomio ringišpil i tom prilikom je povređeno trinaestoro dece, od kojih je jedna devojčica bila životno ugrožena

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

19/06/2024 > 10:30

podeli vest:

PRODUŽEN PRITVOR VLASNIKU RINGIŠPILA koji se SRUŠIO u Kuršumliji! Teško povređena devojčica i dalje u BOLNICI
Foto: Blic/ustupljene fotografije


Nakon dokaznih radnji koje su sprovedene, Osnovno tužilaštvo u Kuršumliji, kako je za medije potvrdila tužilac Biljana Milosavljević, podnelo je optužni predlog protiv, J.N. I Z. Lj. koji se sumnjiče da su počinili teško delo protiv opšte sigurnosti.

Reč je o zakupcu placa i vlasniku ringišpila, koji se, podsetimo, 8. maja na platou kod glavne autobuske stanice polomio i tom prilikom je povređeno trinaestoro dece, od kojih je jedna dvanaestogodišnja devojčica bila životno ugrožena.

Istovremeno, kako je Telegrafu potvrdila predsednica Osnovnog suda u Kuršumliji Jelica Milanović, njima je produžen pritvor još do 30 dana.

Teško povređena dvanaestogodišnja devojčica i dalje je u niškom UKC na lečenju, ali više nije životno ugrožena i polako se oporavlja.

Podsećanja radi, slučaj koji je uznemirio Srbiju dogodio se nekoliko dana pre tradicionalnog prolećnjeg vašara, kada je zbog lomljenja ringišpila trinaestoro dece palo sa njega. Kroz istargu se potvrdilo da vlasnik ringišpila Z.Lj. nije imao atest, a da je sam prostor od Javno komunalnog preduzeća “Toplica” zakupio J.N.

Nakon stravične nesreće, obojica su uhapšeni i još su u pritvoru.

Ostavite komentar