Vesti > Hronika

Drama u Užicu! PREDSEDNICU SUDA POKOSIO AUTO! Helikopterom HITNO TRANSPORTOVANA U BOLNICU, ima teške povrede

Kako se nezvanično saznaje protiv vozača biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

30/05/2024 > 13:37

podeli vest:

Drama u Užicu! PREDSEDNICU SUDA POKOSIO AUTO! Helikopterom HITNO TRANSPORTOVANA U BOLNICU, ima teške povrede
Foto: Youtube PrintScreen/RTS


Žena koja je sinoć teško povređena na parkingu benzinske pumpe u centru Užica odmah je transportovana helikopterom u Beograd, a kako pišu mediji, to je Jasminka Obućina iz Sevojna, nekada predsednice Privrednog suda u Užicu, a sada predsednica Privrednog apelacionog suda u Beogradu.

- Kada je prolazila nju je dok se isparkiravao sa parkinga oborio automobil kojim je upravljao M. R. (29) iz Užica. Pri tom je zadobila teške povrede glave. Na pumpi postoje kamere koje će pokazati šta se zapravo dešavalo - kazao je izvora blizak istrazi.

Kako se nezvanično saznaje protiv vozača biće podneta krivična prijava za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Povređena Jasminka Obućina je odmah primljena u užičku bolnicu, a zbog težine povreda glave oko ponoći je helikopterom transportovana u Beograd.

Nesreća se odigrala pred velikim brojem prolaznika, a policajac Ivan Lazić, pomoćnik komandira policijske ispostave Užice, kada je video da je vozilo udarilo ženu i oborilo je pritrčao je i u poslednjem trenutku zasutvaio vozača koji bi sigurno prešao preko nesrećne žene.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Lekarsku pomoć pre dolaska ekipe Hitne pomoći pružio je Ivan Grujičić, anesteziolog u užičkoj bolnici, koji se takođe slučajno tu zatekao. 

Ubrzo se na društvenim mrežama pojavila objava svedoka ovog događaja.

- Dok mi se dete igralo u parkiću preko puta "Gas Petrol" pumpe video sam kako jedan mladi policajac spasava život ženi koju gazi auto. Naime auto se isparkiravao, ali kako ženu nije video udario ju je i žena je pala. Policajac je munjevito fizički zaustavio auto kako ženu auto ne bi dalje gazio, a pre toga videvši šta se dešava pretrčao je 30 metara do mesta nemilog događaja kao ptica. Čujem da je povređena žena predsednik suda, negde u Beogradu, inače je naša Užičanka. Mislim da bi bilo značajno pohvaliti ovog mladog policajca, Lazić čini mi se da se zove - napisao je svedok udesa. 

Ostavite komentar