Vesti > Hronika

Još 2 svedoka SASLUŠANA u slučaju Danke Ilić (2)! Čeka se veštačenje trase auta kojim je devojčica udarena

U ponedeljak je ispitan direktor JKP Vodovod iz Bora, koji je nakon ubistva podneo ostavku, kao i meštanin sela Luka

Autor: Mina Duduković

28/05/2024 > 14:58

podeli vest:

Još 2 svedoka SASLUŠANA u slučaju Danke Ilić (2)! Čeka se veštačenje trase auta kojim je devojčica udarena
Foto: printscreen/zajecar.ojt/facebook printscreen


U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas su ispitana još dva svedoka u okviru istrage protiv Srđana J. i Dejana D., osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje devojčice Danke Ilić, potvrđeno je za Tanjug u tom tužilaštvu.

Svedočili su radnik MTS-a koji je učestvovao u potrazi za nestalom devojčicom i jedan meštanin sela Banjsko Polje.

U ponedeljak je ispitan direktor JKP Vodovod iz Bora, koji je nakon ubistva podneo ostavku, kao i meštanin sela Luka.

Tužilaštvu još nije dostavljeno veštačenje trase kretanja vozila kojim su, kako se sumnja, osumnjičeni udarili devojčicu, a nije još stiglo ni kompletno biološko veštačenje.

Nakon prispeća svih veštačenja, tužilaštvo će doneti odluku o daljem toku postupanja.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Zaječaru dobilo je rezultate DNK veštačenja koji su pokazali da u automobilu, za koji se pretpostavlja da su ga osumnjičeni koristili kada su udarili Danku Ilić, nisu pronađeni njeni biološki tragovi.

Kako je istakao Miodrag Canović, tužilac Višeg javnog tužilaštva, pristigli rezultati predstavljaju samo jedan deo veštačenja, budući da se veštači veliki broj predmeta.

- Ovo je rezultat veštačenja delova stvari iz službenog automobila. Stiglo je samo prvih nekoliko izveštaja veštačenja koja je obavio Nacionalni centar za kriminalističku forenziku, a očekujemo i izveštaj veštačenja sa Biološkog fakulteta - rekao je ranije Canović.

Dejan Dragijević je detaljno opisao ubistvo, saopštio da su telo bacili na deponiju, a potraga za Dankom se koncentrisala na selo Zlot. Pretražene su deponije, dvorište porodične kuće Dragijevića, šahte i sva mesta koja su mogla da donesu bilo kakav napredak u potrazi, ali za sada bezuspešno. Potraga je utihnula, a Dankino telo još nije pronađeno.

Policija je iz kuće Dejana Dragijevića u selu Zlot kod Bora zaplenila više desetina predmeta koji bi mogli biti ključni dokazi u istrazi. Takođe, oduzeta su oba privatna automobila osumnjičenih koja su poslata na veštačenje.

Dejanov rođeni brat Dalibor Dragijević preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Svetlana Dragijević, majka Dejana Dragijevića, preminula je 15. maja u kući kod komšinice.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila Srđana i Dejana iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

Ostavite komentar