Vesti > Hronika

SRAMNA ODBRANA majke dečaka ubice iz Ribnikara! Na pitanje otkud DNK na ČAURI odgovorila: "PUSTITE MAŠTI NA VOLJU"

Nastavak suđenja zakazan je za 21. maj kada bi majka dečaka ubice trebalo da nastavi da odgovara na pitanja roditelja

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

16/05/2024 > 11:33

podeli vest:

SRAMNA ODBRANA majke dečaka ubice iz Ribnikara! Na pitanje otkud DNK na ČAURI odgovorila: "PUSTITE MAŠTI NA VOLJU"
Foto: Tanjug printscreen/ATA Images


Majka dečaka ubice koja je juče pred višim sudom u Beogradu negirala krivicu i pokušala da kaže kako joj je žao zbog masakra koji je njen sin 3. maja prošle godine počinio u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, šokirala je sve pristune u sudnici svojim odgovorom otkud njen DNK na čauri pronađenoj u učionici istorije u kojoj je maloletni ubica pucao u decu iz razreda u koji je išao. 

- Pustite mašti na volju - arogantno je M. K. dala odgovor na konkretno pitanje, ne želeći time da otkrije na koji način je jak biološki materijal ostavila na čauri, pa tako ni da li su tačne spekulacije koje su se provlačile kroz javnost, da je lično punila oružje. 

Inače, majka dečaka ubice je po profesiji stručnjak za DNK i veštačila je i davala stručno mišljenje u brojnim sudskim predmetima.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret joj je stavljeno krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i municije.

- Na početku svog izlaganja, odnosno iznošenja odbrane, pokušavala je kao i njen suprug V. K. na prethodnim suđenjima da glumi žrtvu i pokazuje saosećajnost sa članovima porodica ubijene dece, radnika obezbeđenja. Za sudskom govornicom je čak izjavila saučešće, ali koliko su u njenim rečima roditelji koji su izgubili najmilije osetili iskrenost najbolje svedoči to što je jedan od očeva na glas rekao "ne mogu da slušam ove literarne radove", ustao i napustio sudnicu - otkrio je izvor Kurira.

Roditelji ubijene dece napustili sud

Jedan za drugim, iz sudnice su tokom njenog izlaganja izašli otac ubijene Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Dukić i Mare Anđelković, Branko Anđelković.

Iako nisu želeli da govore o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata pošto je počelo izlaganje majke dečaka ubice, naš izvor otkriva da su bili ogorčeni zbog toga što majka kao i njen muž prethodno, pokušavaju da potpuno odbace bilo kakvu krivicu za najjeziviji zločin u istoriji Srbije koji je počinio njihvo trinaestogodišnji sin. 

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Osim mučne teške atmosfere u sudnici za sve oštećene, jučerašnje suđenje je navodno obeležila i burna rasprava advokata koji brane roditelje dečaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu.

- Posle iznošenja odbrane majke dečaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na deo njene odbrane o vežbanju gađanja dečaka u streljani u koju ga je otac vodio - objašnjava sagovornik Kurira.

Tužioci su, kako dodaje nekoliko puta intervenisali zbog nezakonitih pitanja odbrane, ali i sami roditelji ubijene Eme Kobiljski.

- Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli da ostanu mirni na ono o čemu su majka i njeni branioci govorili, pa su dobacili: "Dosta više s lažima" - otkriva sagovornik.

Podsetimo, prethodno je i otac dečaka ubice negirao krivicu a tokom izlaganja je navodno insistirao na tome da su "oni ugledna porodica" i da on ne treba da ide "na robiju za nešto što nije uradio".

Nastavak suđenja zakazan je za 21. maj kada bi majka dečaka ubice trebalo da nastavi da odgovara na pitanja roditelja nastradalih i ranjenih, pošto je na pitanja njihovih advokata, zastupnika, odbila da da odgovore.

Ostavite komentar