Vesti > Hronika

Očevi UBIJENIH DEVOJČICA u RIBNIKARU napustili SUD! Evo šta ih je iziritiralo u odbrani MAJKE DEČAKA UBICE

Angelina Aćimović preminula je na današnji dan, pre tačno godinu dana, pošto se 12 dana borila za život u bolnici

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

15/05/2024 > 12:23

podeli vest:

Očevi UBIJENIH DEVOJČICA u RIBNIKARU napustili SUD! Evo šta ih je iziritiralo u odbrani MAJKE DEČAKA UBICE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Tanjug printscreen


Otac Angeline Aćimović, Anđelko, kao i očevi Andriane Dukić, Dane Duikić i Mare Anđelković, Branko Anđelković, napustili su sudnicu Višeg suda u Beogradu u kojoj majka dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centu Beograda ubio njihovu decu, piše Kurir.

Inače, Angelina Aćimović preminula je na današnji dan, pre tačno godinu dana, pošto se 12 dana borila za život u bolnici.

Kako Kurir saznaje, iako roditelji nisu želeli da govore o razlozima napuštanja sudnice samo pola sata pošto je suđenje počelo, oni su bili ogorčeni odbranom majke i nisu više mogli da podnesu da slušaju ono što je govorila. Iz sudnice su izašli užurbano i pognute glave.

- Majka dečaka ubice, koja danas prvi put iznosi odbranu, na početku izlaganja je negirala krivicu a onda sebe i svoju porodicu pokušala da predstavi kao žrtve. Izjavila je i saučešče roditeljima ubijene dece koji su sedeli u sudnici, ali je njima to izgledalo potpuno neiskreno, do te mere da je jedan od očeva na glas rekao "ne mogu da slušam ove literarne radove" i izašao - otkriva sagovornik Kurira.

Inače, kako piše ovaj medij, današnje suđenje obeležila je i dramatična i burna rasprava advokata koji brane roditelje dečaka ubice i tužilaca koji zastupaju optužnicu.

- Posle iznošenja odbrane majke dečaka ubice, advokati su joj postavljali pitanja ali su dvojica tužilaca protestvovala zbog toga što joj kroz pitanja sugerišu da daje odgovore drugačije od onoga što je rekla u odbrani, a odnosi se na deo njene odbrane o vežbanju gađanja dečaka u streljani u koju ga je otac vodio - objašnjava sagovornik Kurira.

Tužioci su, kako dodaje nekoliko puta intervenisali zbog nezakonitih pitanja odbrane, ali i sami roditelji ubijene Eme Kobiljski.

- Roditelji Eme Kobiljski ostali su u sudnici, ali u jednom trenutku ni oni nisu mogli da ostanu mirni na ono o čemu su majka i njeni branioci govori, pa su dobacili "dosta više s lažima" - piše Kurir. 

Trenutno je na suđenju pauza, a roditelji koji su ostali u sudnici izašli su zajedno sa advokatima, dok je majka dečaka ubice ostala sama ispred sudnice, bez advokata.

 

 

Ostavite komentar