Vesti > Hronika

SULUD ZAHTEV KOSTE K. EVO šta traži DEČAK UBICA, niko nije MOGAO DA VERUJE!

Lekari i drugi zaposleni u bolnici, kao i policija koja Kostu danonoćno obezbeđuje su sa zaprepašćenjem slušali ono što je govorio dečak

Izvor: K1info/republika.rs

Autor: Nemanja Negovanović

22/04/2024 > 23:25

podeli vest:

SULUD ZAHTEV KOSTE K. EVO šta traži DEČAK UBICA, niko nije MOGAO DA VERUJE!
Foto: Freepik.com/društvene mreže


Desetostruki dečak ubica Kosta Kecmanović tražio je da ga u bolnici poseti tinejdžer kojeg je pucao 3. maja u masakru iako je bio njegov najbolji drug, saznaje Republika.

Lekari i drugi zaposleni u bolnici, kao i policija koja Kostu danonoćno obezbeđuje su sa zaprepašćenjem slušali ono što je govorio dečak masovni ubica, a doveo ih je  tada u veliku zabludu koja ih i sada tišti. Međusobno su kasnije razgovarali kako ih je zatekao, te se nisu setili da ga pitaju zašto želi da vidi druga i kako posle svega misli da bi on želeo da ga poseti. Šta u stvari želi od tog deteta.

- Kosta je jednog popodneva rekao da je krajnje vreme da nekog vidi od svojih vršanjaka. Pitao je zašto kad njemu ne dopuštaju da izađe i drže ga u bolnici mimo zakona, ne može da pozove druga da dođe kod njega. Nazvao ga  je punim imenom i prezimenom. Naježila sam se kad sam to čula. Rekao je kako je to njegov drug, ali nije ispričao da je pucao u njega 3. maja iako su prethodno mnogo vremena provodili zajedno. Njegova porodica je dobro poznavala Kostu i Kostina njega - ispričao je izvor Republike.

Inače, ovo je samo jedan u nizu šokantnih Kostinih zahteva koje je izrekao u bolnici, na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.  

On se u toj ustanovi nalazi od  masakra u kojem je ubio devetoro dece i školskog čuvara. U istom piru je ranio nastavnicu i petoro dece. Pošto je u trenutku zločina imao 13 godina, Kosta nije odgovoran. Njegovim roditeljima se u krivičnom postupku sudi kao i dvojici odgovornih lica iz streljane u kojoj je Kosta učio da puca. Njegovoj majci Miljani Kecmanović na teret se stavlja da je držala municiju kojom je Kosta izvršio masakr, a ocu Vladimiru da mu je učinio dostupnim svoje oružje i municiju, kao i da ga je obučavao na strelištima.

Protiv Koste, Vladimira i Miljane se vodi više parničnih postupaka po iznetim zahtevima za nadoknadu nematerijalne štete, a tužioci su roditelji, braća i sestre žrtava masakra, kao i ranjeni u istom zločinu.

Ostavite komentar