Vesti > Hronika

KOSTA NAPRAVIO NOVI SPISAK! Ubica iz Ribnikara na papir stavio i IME SVOJE SESTRE

Kosta K. koji se trenutno nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju napisao je ko želi da mu dođe u posetu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

15/03/2024 > 12:23

podeli vest:

KOSTA NAPRAVIO NOVI SPISAK! Ubica iz Ribnikara na papir stavio i IME SVOJE SESTRE
Foto: Shutterstock/screenshot


Kosta K. (14), koji je 3. maja prošle godine počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru, odlučio je da napravi novi spisak.

Dečak-ubica je mesecima pre jezivog zločina pripremao detaljan plan kako će da uđe u školu, koje oružje će koristiti, ali i ko su njegove mete, te je taj plan predočio na papir. Njegovi spisi postali su viralni širom sveta, niko nije mogao da veruje da jedan dečak, koji je u tom trenutku imao samo 13 godina, može da napiše imena dece, odnosno spisak za odstrel.

Na spisku sestra, ali ne i roditelji
- Kosta stalno izmišlja neke nove ideje i zahteve, a ovoga puta odlučio je da svima stavi do znanja ko su osobe koje želi, a koje ne želi da vidi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u kojoj se mjesecima nalazi - objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Prema nezvaničnim saznanjima, on je na spisak stavio samo dve osobe!

- Napisao je na papiru da su njegova rođena sestra, koja je svega par godina mlađa od njega i ujak jedine osobe koje bi on voleo da vidi na klinici, odnosno u svom okruženju. On je naveo da su isključivo oni dobrodošli i da ne želi da vidi nikoga drugog.

Podsetimo, Kosta K. je izvršio brutalni napad, ubivši devetoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio petoro dece i nastavnicu istorije u svom krvavom pohodu u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

U školi ispalio 57 metaka

Prema rezultatima istrage, dečak je 3. maja koristio dva očeva pištolja koje je uzeo iz sefa. Dodatno je pripremio četiri Molotovljeva koktela, sve to stavio u ranac i krenuo u školu, gde je izvršio svoj krvavi pir.

Uzimajući u obzir preciznost i brzinu napada, utvrđeno je da je Kosta ispalio ukupno 57 metaka tokom pohoda koji je trajao svega 120 sekundi. Na ulazu u školu prvo je ubio pripadnika obezbeđenja i tri devojčice, nakon čega je ušao u učionicu gde je imao čas istorije. Tamo je ranio nastavnicu Tatjanu Stevanović i likvidirao šestoro dece, dok je petoro zadobilo ozbiljne povrede.

Policija je obaveštena o pucnjavi u 8.42, kada je sam Kosta pozvao policiju nakon što je napustio učionicu.

Ostavite komentar

Ana

Kako će da stavi rudutwlje,kad je majci zabranjeno da ga posećuje,a otac je u zatvoru?Da lu vi mislite da je dečak glup,pa be zba sta se desava.

18.03.2024 20:08