Vesti > Hronika

BRUTALNO VRŠNJAČKO NASILJE U VELIKOJ PLANI! Tuča OSNOVACA u toaletu škole, jedan dobio potres mozga

Direktorka škole potvrdila je da se desio incident između dvojice dečaka i da je škola postupila po protokolu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

01/04/2024 > 18:37

podeli vest:

BRUTALNO VRŠNJAČKO NASILJE U VELIKOJ PLANI! Tuča OSNOVACA u toaletu škole, jedan dobio potres mozga
Foto: Freepik.com


U četvrtak 28. marta u OŠ "Nadežda Petrović" u Velikoj Plani dogodila se tuča. Kako za Telegraf navodi otac oštećenog deteta, njegov sin N.M. prebijen je od strane svog vršnjaka.

- Napadnut je od strane jednog dečaka u toaletu škole, blizu sobe za tetkice. Sve se odigralo nakon drugog časa koji se inače završava u 9:20. Sukob je počeo u kabinetu za tehničko gde ga je moj sin opsovao, a nakon toga mu se izvinio. On mu je tada rekao: "Vidimo se u toaletu" - rekao je on.

Pretnje je i ispunio, jer je u toaletu, priča otac, sačekao njegovog sina i brutalno ga pretukao. Dečak je u šoku, preplašen, prevezen u bolnicu.

- Lekari su ustanovili lakši potres mozga, a još nisu gotove sve analize i lekarski pregledi - rekao je on. 

Otac deteta se žali i da škola nije blagovremeno reagovala i obavestila Hitnu pomoć kada je do tuče došlo. Navodi da je dete trpelo bolove glave i stomaka do 13:30 časova.

Direktorka škole OŠ "Nadežda Petrović" Vlatka Milosavljević potvrdila je da se desio incident između dvojice dečaka i da je škola postupila po protokolu.

- Obaveštavamo vas da se radi o incidentu između dvojice učenika i da je škola preduzela sve mere koje su propisane Pravilnikom o protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje. Utvrđuju se činjenice, prikupljaju se izjave učenika u prisustvu roditelja. Tim za zaštitu od DNZZ preduzeo je mere iz svoje nadležnosti odamah po saznanju, tj. 28.03.2024.godine - odgovara direktorka.

O slučaju je obavešteno i Više javno tužilaštvo u Smederevu.

Ostavite komentar