Vesti > Hronika

TUGA OKOVALA GORNJI MILANOVAC: Danas SAHRANA, a sutra DAN ŽALOSTI zbog pogibije DVA MLADIĆA u jezivoj nesreći

Nikola Š i Radovan B. koji su nastradali na licu mesta u noći između petka i subote u sudaru na raskrsnici Kursuline i Ulice Miloša Velikog

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/03/2024 > 14:55

podeli vest:

TUGA OKOVALA GORNJI MILANOVAC: Danas SAHRANA, a sutra DAN ŽALOSTI zbog pogibije DVA MLADIĆA u jezivoj nesreći
Foto: Pixabay.com


Zbog teške saobraćajne nesreće koja se dogodila u Gornjem Milanovcu u noći između 15. i 16. marta, a u kojoj su živote izgubila dva mladića, starosti 23 i 24 godine, predsednik ove opštine Dejan Kovačević doneo je odluku o tome da se ponedeljak proglasi Danom žalosti na teritoriji opštine.  Oni će biti sahranjeni danas na seoskom groblju u Brđanima.​

U saopštenju predsednika opštine se navodi da su "organi i institucije, kao i druga pravna lica koja ističu zastavu, dužni da u vreme Dana žalosti zastavu Republike Srbije, kao i zastavu opštine Gornji Milanovac spuste na pola koplja".

U svim obrazovnim ustanova na prostoru Gornjeg Milanovca nastava će početi minutom ćutanja na prvom času, dok su ustanove kulture obavezne da svoje programe otkažu ili prilagode danu žalosti.

Zabranjuje se emitovanje narodne i zabavne muzike kao i održavanje programa zabavnog karaktera na javnim mestima i ugostiteljskim objektima.

Ostavite komentar