Vesti > Hronika

Nastavlja se SUĐENJE Belivukovoj grupi: Pušteni snimci planiranja otmice Vukićevića!

Okrviljeni-saradnik Bojan Hrvatin je odgovarajući na pitanje tužioca šta znači da je sve "profi urađeno"

Izvor: K1info

Autor: Ognjen Nestorović

07/03/2024 > 15:59

podeli vest:

Nastavlja se SUĐENJE Belivukovoj grupi: Pušteni snimci planiranja otmice Vukićevića!
Foto: ATA Images


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je preslušavanjem audio snimaka telefonskih razgovora sa "Skaj" aplokacije nastavljeno suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nedozvoljeno držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

U sudnici su pušteni audio snimci razgovora telefonima sa kriptovane aplikacije "Skaj" u kojima se čuje kako optuženi pripadnici grupe planiraju otmicu Lazara Vukićevića, dok se, kako tvrdi, okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin, čuje Miljkovićev glas koji govori "Kad ga svežete daćete nam ga da mu kažemo par reči Soprano i ja, i da se slikamo za njega".

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ

 

Miljković je negirao da je to njegov glas. kao i većina pripadnika ove grupe koji su izlazili pojedinačno za govornicu i rekli da ne prepoznaju da su to glasovi optuženih, kao ni okrivljenih saradnika.

"Skočite na njega, neka ga Tajson uhvati, nadam se da nema prangiju, mada nema sigurno" čuje se na jednom od snimaka.

Okrviljeni-saradnik Bojan Hrvatin je odgovarajući na pitanje tužioca šta znači da je sve "profi urađeno" i da stave telefonu u torbicu, rekao da je plan bio da Vukićevićev i  telefon Nemanje Đurića, koji je trebalo da ga pokupi, stave u futrolu koja ima aluminijsku foliju u sebi, zbog čega ne može telefon da se prati.

 "Kada Vukićević dođe Đurić je trebalo da mu kaže da je Kapetan naredio da se oba telefona stave u tu futrolu da iz predostrožnosti da ih Belivukovi ljudi ne bi pratili" rekao je Hrvatin.

 Prema navodima iz optužnice Vukićevića su namamili Belivuk i Miljković preko telefona Mileta Radulovića Kapetana, kog su tad u Crnoj Gori oteli a kasnije i ubili.

 Ovi snimci dobijeni su putem međunarodne pravne pomoći iz Francuske, koji su presretnuti sa kriptovane aplikacije "Skaj".

 Vukićevića su pripadnici grupe oteli 14. oktobra 2020. godine i kasnije ga ubili u kući u Ritopeku.

 

Ostavite komentar