Vesti > Hronika

ŽENE BELIVUKA I MILJKOVIĆA na OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Negirale da su prale PARE!

U sudnici se nije pojavila Belivukova tašta Snežana Đorđević, koja je takođe optužena

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

29/02/2024 > 14:29

podeli vest:

ŽENE BELIVUKA I MILJKOVIĆA na OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Negirale da su prale PARE!
Foto: ATA Images


U Specijalnom sudu u Beogradu danas se održava pripremno ročište pred početak suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, njihovim suprugama i ostalim osumnjičenima da su novcem stečenim od kriminalnih delatnosti kupovali luksuzne automobile, stanove i pokretne stvari.

Bojana Belivuk i Tanja Miljković, supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koje je tužilaštvo označilo kao vođe zloglasnog klana, izjavile su danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da nisu prale novac zarađen od kriminalnih delatnosti!

Kako Kurir saznaje, u sudnici se nije pojavila Belivukova tašta Snežana Đorđević, koja je takođe optužena ali su advokati rekli da iz zdravstvenih razloga nije došla i da nije u stanju da prati suđenje. Protiv nje je danas postupak, zbog nedolaska, privremeno razdvojen.

Bojana Belivuk i Tanja Miljković danas su prvi put sa supruzima sele na optuženičku klupu, a osim njih četvoro, u boksu za optužene zbog pranja novca se našla i Belivukova tašta Snežana Đorđević, kao i Filip Ivanovski koji je optužen i da je bio pripadnik kriminalne grupe, njegova nevenčana supruga Marija Milutinov.

- U sud su prvo stigli Ivanovski i njegova supruga, potom je je sama došla Tanja Miljković, dok je Belivukova supruga u sud ušla minut pred početak suđenja koje je bilo zakazano za 10 sati. Muževi dve optužene, iz pritvora su sprovedeni u sudnicu - kaže sagovornik Kurira i dodaje da su ih one pozdravile kada su ušle.

Na samom početku pripremnog ročišta pročitana je optužnica kojom im je stavljeno na teret da su novac koji su Belivuk, Miljković i Ivanovski zaradili kriminalnim radnjama, oni ali i njihove supruge ubacilvali u legalne tokove kupovinom stanova, automobila, placeva i skupocenih satova, iako su znali odakle potiče.

- Svi su negirali navode optužnice, a detaljnu odbranu pred sudom trebalo bi da iznesu 10. i 11. aprila za kada je zakazan početak suđenja, koji će biti otvoren za javnost - piše Kurir.

Podsetimo, Belivuk i Miljković su u pritvoru od 4. februara 2021. Oni su tokom istrage u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal izneli svoje odbrane.

 

 

Ostavite komentar