Vesti > Hronika

UŽAS U ĐAKOVICI! Devojčicu (4) pretukla braća, ubrzo je umrla

Ona je preminula u bolnici u Prištini gde je u teškom stanju prebačena iz bolnice u Đakovici

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Ognjen Nestorović

20/02/2024 > 22:07

podeli vest:

UŽAS U ĐAKOVICI! Devojčicu (4) pretukla braća, ubrzo je umrla
Foto: RINA.rs


Četvorogodišnja devojčica iz Đakovice preminula je juče u bolnici u Prištini pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima, ali se sumnja da je podlegla povredama koje su joj nanela braća od ujaka.

Ona je preminula u bolnici u Prištini gde je u teškom stanju prebačena iz bolnice u Đakovici.

Lekari u bolnici u Đakovici njenoj mami su kazali da je imala povrede po telu koje su joj nanela braća od ujaka sa kojima se navodno igrala u dvorištu ujakove kuće gde je sa mamom došla u posetu.

Njena majka Hajra je ispričala je da joj je devojčica rekla da su je tukla deca članovi ujakove porodice.

"Kada sam je uzela u naručje nije mogla da hoda, samo je plakala", rekla je majka.

Nesretna devojčica imala je modrice u donjem delu leđa i otok na grudima, što su konstatovali lekari u Đakovic, i ali su je zbog težine povreda, što je naknadno utvrđeno, i u predelu glave odmah prebacili u bolnicu u Prištinu.

Iako su lekari u Đakovici konstatovali povrede njena majka je izjavila da postoji drugi uzrok smrti. Tvrdi da joj je dežurna doktorka u bolnici u Prištini u sred noći kazala da devojčica ima veliku infekciju i da zbog infekcije krvari.

Sa konstatacijom da je devojčica preminula od posledica krvarenja izazvanog infekcijom složio se i lekarski konzilijum, pa će pitanje da li je infekciju izazvalo premlaćivanje ili neadekvatno lečenje dobiti naknadno odgovor.
Odgovor na to pitanje daće istraga pošto je nadležni tužilac izdao nalog o pokretanju slučaja istraga o smrti, a očekuje se i Izveštaj Instituta za sudsku medicinu gde je telo bilo poslato na obdukciju.

Ostavite komentar