Vesti > Hronika

JEZIVO! MINIJAK IZ LIFTA pokušao da SILUJE još jednu ŽENU: Ona je uspela da mu umakne, ali je našao ŽRTVU!

Danima je lomio izloge po Aleksincu zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave

Izvor: K1info/telegraf.rs

12/02/2024 > 13:53

podeli vest:

JEZIVO! MINIJAK IZ LIFTA pokušao da SILUJE još jednu ŽENU: Ona je uspela da mu umakne, ali je našao ŽRTVU!
Foto: Unsplash.com


S.J. (32) iz Aleksinca koji je sinoć uhapšen u Nišu zbog sumnje da je u liftu jedne stambene zgrade u centru grada silovao dvadesetčetvorogodišnju devojku, pre nekoliko dana je seksualno napao jednu ženu ali je ona uspela da izbegne nasilnu obljubu.

- Prošle nedelje je seksualno zlostavljao radnicu jedne pekare u Žitkovcu kod Aleksinca. Nije uspeo da do kraja realizuje svoju nameru pa je delo kvalifikovano kao nedozvoljene polne radnje. S obzirom na to da se tek prikupljaju dokazi o ovom događaju, te da krivična prijava protiv njega nije još podneta, nalazio se na slobodi - navodi naš izvor upoznat sa ovim slučajem.

Kako saznajemo od njegovih poznanika, on je radio kao građevinski preduzimač, zapao je u dugove pa je poslednjih dana počeo čudno da se ponaša. Njegovi prijatelji veruju da je odlučio da uradi sve što mu paše jer želi da ode u zatvor kako bi pobegao od poverilaca.

- Danima je lomio izloge po Aleksincu zbog čega su protiv njega podnošene prekršajne prijave. Zbog sumnje u njegovo duševno zdravlje, prošle nedelje je dva puta vođen u Psihijatrijsku bolnicu Gornjoj Toponici gde je ustanovljeno da ne pati od duševnog oboljenja ili drugog stanja koje bi uticalo na njegovu sposobnost da shvati značaj svoga dela i upravlja svojim postupcima pa nije bilo osnova da bude zadržan u ovoj ustanovi - objašnjavaju sagovornici Telegrafa.

Dodaju da je reč o konfliktnoj osobi koja se nasilno ponašala i prema članovima porodice.

Aleksinčanin je sinoć uhapšen brzom policijskom akcijom nakon što je silovao devojku u zgradi u kojoj živi. Mladu Nišlijku napao je čim je ušla u lift, prisilno je obljubio a zatim pobegao. Njene pozive u pomoć čule su njene komšije i pozvale policiju. Na lice mesta su sa policijskom patrolom stigli i inspektori za krvne i seksualne delikte odeljenja kriminalističke policije i forenzičari. Kako svedoče stanari, forenzičari su upotrebili sredstva za pronalaženje otisaka a u cilju obezbeđivanja dokaza izuzeli su i pod lifta, prvenstveno radi otkrivanja bioloških tragova koji su ključni dokaz u ovakvim slučajevima.

Na mestu seksualnog napada zatekli smo ženu koja se bavi poslovima čišćenja u ovoj zgradi.

- Pozvala me je upravnica zgrade da očistim lift. Svuda su bili tragovi neke crne materije koju je policija koristila. Primetila sam da nedostaje pod lifta a stanari su mi kazali da ga je policija odnela. Ne znam ništa o tom silovanju jer ne živim u ovoj zgradi. Stanari su mi kazali da je neka devojka napadnuta i to je sve što znam - rekla je ova žena.

Foto: RINA

 

Upravnica zgrade S.Đ. potvrdila je da se napad dogodio u ovoj zgradi ali je apelovala da se ne iznose detalji kako bi se sprečila sekundarna viktimizacija žrtve.

- Vrlo je osetljiva situacija, molim vas da dodatno ne uznemirujete devojku. Mogu samo da kažem da su stanari zgrade pozvali policiju - rekla je ova Nišlijka.

Surovi napad na bespomoćnu devojku uznemirio je stanare koji su smatrali da su bezbedni s obzirom na to da se zgrada nalazi nedaleko od centra, da je prilaz izuzetno dobro osvetljen te a nikada ranije nije zabeležen nikakav incident. Međutim, kako kažu sada će biti mnogo oprezniji.

- Uvek sam se osećala bezbednom, šokirana sam ovim što se dogodilo naročito što znam o kojoj se devojci radi. Ubuduće ću voditi više računa kada dolazim kući, naročito u večernjim satima – kazala je ova mlada Nišlijka. Drug koji je pratio do stana izrazio je nadu da će ovo ostati na nivou usamljenog incidenta.- Na osnovu onoga što znam o tim stvarima, smatram da se izvršilac neće vraćati na mesto gde je već jednom napao a nadam se da to neće učiniti ni neko drugi. U svakom slučaju potrebno je preduzeti neke mere u zgradi kako se ovo što se desilo ne bi ponovilo - kazao je ovaj mladić.

Ono što ovu zgradu čini nebezbednom, a u šta su se uverili i novinari, je što ne postoji brava sa šifrom već su vrata širom otvorena tako da u nju može svako ući. Mala je verovatnoća da je napadač planirao napad baš u toj zgradi, veća je verovatnoća da je iskoristio priliku te da je zaskočio devojku koja je sama ušla u lif.

Policija je iste noći uhvatila izvršioca koga je devojka detaljno opisala a prema nezvaničnim informacijama, pronađen je u obližnjoj kafani.

Ostavite komentar