Vesti > Hronika

ZORA DOBRIČANIN o SLUČAJU ĆURUVIJA: Poznajem svaki DETALJ i TAČKICU tog PREDMETA

Odluka je bila jednoglasna, među pet iskusnih sudija, rekla je advokat u emisiji "Uranak" na televiziji K1

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

07/02/2024 > 13:54

podeli vest:

ZORA DOBRIČANIN o SLUČAJU ĆURUVIJA: Poznajem svaki DETALJ i TAČKICU tog PREDMETA
Foto: Youtube PrintScreen/K1 Televizija


Advokat Zora Dobričanin u "Uranku" na K1 televiziji prokomentarisala je odluku Apelacionog suda da oslobodi četvoricu bivših pripadnika Resora državne bezbednosti okrivljenih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

- Predsednik Apelacionog suda, Duško Milenković, istakao je svoju podršku sudijama pod njegovom nadležnošću, naglašavajući da su odluke suda donesene isključivo na temelju dokaza, bez uticaja spoljnih želja ili očekivanja. Društvo sudija je zatražilo zaštitu od Visokog saveta sudstva za sudije koje su donijele spornu presudu, naglašavajući da je omalovažavanje takve odluke štetno za pravnu integritet svih sudija - kaže Dobričanin. 

Ona dodaje da je odluka bila jednoglasna, među pet iskusnih sudija.

- Mojim klijentima, Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, sloboda je oduzeta 14. januara 2014. godine, a njihov slučaj je trajao sve do 2. februara 2024. Poznajem svaki detalj i tačkicu tog predmeta, te tvrdim da se o presudi ne može izjašnjavati bez poznavanja sadržaja spisa. Spinovanje u javnosti je dovelo do pogrešnih pretpostavki, s obzirom na to da su ljudi očekivali osudu na osnovu medijskih izveštaja koji se ne poklapaju sa sadržajem spisa. Ono što se objavljuje u novinama nema veze sa činjenicama koje se nalaze u spisima predmeta - zaključila je Zora Dobričanin u emisiji "Uranak" na televiziji K1. 

Ostavite komentar