Vesti > Hronika

Srbin iz Švajcarske ubio suprugu, teško ranio zeta, pa ubio sebe

Posle porodične svađe u naselju Elsau, u predgrađu Ciriha, došlo je do krvavog obračuna

Autor: Blic.rs

17/09/2022 > 12:20

podeli vest:

Srbin iz Švajcarske ubio suprugu, teško ranio zeta, pa ubio sebe
Foto: MUP RS


Muškarac (57) poreklom iz Srbije, ubio je svoju suprugu (54), teško ranio zeta (36), pa presudio sebi posle svađe u porodičnoj kući u naselju Elsau u predgrađu Ciriha.

Zločin se dogodio 8. septembra, a njemu su prisustvovale ćerka i unuci počinioca.

Komšije kažu da su oko 21 sat uveče čuli vriske i pucnjevu. Ispaljeno je 4 ili 5 hitaca.  Nisu bili sigurni šta se dešava, ali ubrzo su videli da je došla policija.

Ispostavilo se da je muškarac najpre ubio ženu, ranio zeta, a kada je video šta je uradio, pucao je u sebe. Hitna pomoć prevezla je dvojicu povređenih muškaraca do bolnice, gde je zet operisan, a napadač je preminuo.

- Duboko smo tužni i u šoku. Nije bilo svađe tog dana, svi smo bili u kući, zajedno smo provodili vreme, sve je bilo u redu. Ne mogu da objasnim šta se dogodilo, naš otac mora da je izgubio razum. Izgubili smo svoje najmilije, a bili smo srećna porodica - rekla je ćerka počinioca.

Kako je objasnila, roditelji, sestra, zet i dvoje dece živeli su zajedno u porodičnoj kući.

Foto: Unsplash.com

 

- Zet je pukom srećom, uprkos tome što je bio ranjen, uspeo da izvede moju sestru i decu iz kuće na bezbedno, kada je tata zapucao. On se posle toga sakrio u sobi. Još uvek je u bolnici, ali nije u životnoj opasnosti. Neutešni smo, u šoku, možda ćemo jednog dana uspeti da shvatimo šta se dogodilo - priča ćerka.

Sa njom se složio i rođak, koji je potvrdio da nikada nije bilo neprijatnosti, niti neslaganja i bili su veoma bliski.

Švajcarska policija saopštila je da se još uvek se ne zna u koga je muškarac prvo pucao. Istragu sprovode kantonalna policija i tužilaštvo. Još su dodali da su učesnici događaja srpskog porekla, ali su imali švajcarka dokumenta.

- Delovali su kao fini ljudi, uvek su bili prijateljski nastrojeni. Posle pucnjave policija nas je zamolila da ostanemo u kućama, mnogo smo se uplašili - rekle su komšije.

Ostavite komentar