Vesti > Hronika

OVO JE PANČEVAC kod kog je pronađeno skoro MILION EVRA U KEŠU! Teško da mu je to PLATA od prodaje hemije na PIJACI

Dobio je šest meseci kućnog zatvora

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

07/12/2023 > 11:13

podeli vest:

OVO JE PANČEVAC kod kog je pronađeno skoro MILION EVRA U KEŠU! Teško da mu je to PLATA od prodaje hemije na PIJACI
Foto: K1info/Pixabay.com/freepik


Pera S. (48) uhapšen je u Pančevu. On je godinama prodavao na pijaci falsifikovanu kućnu hemiju, a u njegovoj kući policija je pronašla više od 900.000 evra. Apelacioni sud u Beogradu pravnosnažno je potvrdio rešenje Osnovnog suda u Pančevu da se taj novac oduzme.

- Prilikom pretresa stana okrivljenog 23.03.2022. godine u njegovoj kući je pronađeno blizu milion evra u gotovini, povodom čega je vođena finansijska istraga iz koje nije moglo da se utvrdi poreklo novca jer je pronađeni iznos bio u očiglednoj nesrazmeri sa njegovim prihodima, pa su rezultati istrage pokazali da je ovaj novac proistekao iz krivičnog dela - kažu iz Osnovnog suda iz Pančeva.

Nakon sprovedene istrage, od osuđenog Pančevca trajno je oduzet novac na računu u iznosu od 99.050,29 dinara, kao i efektivna devizna sredstva i to 843.400 evra, 62.100 švajcarskih franaka, 33.000 mađarskih forinti kao i efektivna dinarska sredstva i to 154.320 dinara.

Prethodno je presudom Osnovnog suda u Pančevu 19. maja 2022. godine osuđeni Pero S. pravnosnažno oglašen krivim zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena upotreba tuđeg poslovnog imena i druge posebne oznake roba ili usluga.

On je, kako se navodi u presudi, od 28. marta 2016. do 23. marta 2022. godine, u Pančevu, stavljao u promet u većoj količini robu sa tuđim žigovima, čime je pribavio protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 1.500.000 dinara.

On je na popularnom pančevačkom Buvljaku, od više lica nabavljao veliku količinu gotovih falsifikovanih hemijskih proizvoda sa unetim zaštićenim žigovima, a potom tu robu stavljao u promet na svojim pijačnim tezgama i prodavao drugim kupcima.

Presudom Osnovnog suda u Pančevu, on je osuđen na šest meseci kućnog zatvora.

Ostavite komentar