Vesti > Hronika

UHAPŠENO 5 makroa iz BEOGRADA: Usluge oglašavali i na "Halo oglasima"

Hapšenje je, nakon višemesečnog predistražnog postupka, izvedeno u utorak uveče, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal

Izvor: K1info/Tanjug

06/12/2023 > 11:34

podeli vest:

UHAPŠENO 5 makroa iz BEOGRADA: Usluge oglašavali i na "Halo oglasima"
Foto: Shutterstock


Na području Beograda lišeno je slobode pet lica - M.T., N.U., S.L.. B. S. i M.T - zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije, saopštilo je danas Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kako je navedeno, pripadnici ove grupe su od januara do 5. decembra ove godine na teritoriji Beograda pronalazili i podsticali ženske osobe na prostituciju, oglašavali prostituciju putem "Halo oglasa", ali i na internet portalu namenjenom za pružanje seksualnih usluga www.seksiadresar.com. 

Osumnjičeni su postavljali i ažurirali oglase sa fotografijama i oglašenim brojevima telefona angažovanih osoba, ugovarali vrstu usluge, mesto, vreme i cenu, za šta su pribavili korist u neutvrđenom iznosu, koju su delili međusobno.

Njima je određeno policijsko zadržavanje i oni će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal. 

Hapšenje je, nakon višemesečnog predistražnog postupka, izvedeno u utorak uveče, po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, a u saradnji sa Službom za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenje ljudi, dodaje se u saopštenju.

 

Ostavite komentar